突發! 小米無線尿袋10000mah 啱啱香港出咗

349 回覆
99 Like 839 Dislike
小米d尿袋真心正

兒登仔好多活係自己世界
其實呢
0059 個陣就已經 99%....

去到依家07分都係99%....點解最尾1%咁耐....
充電器 電池呢家野通常都係大陸廠oem... 我就唔多信會係日本電
例如呢隻應該係 hame p66
岩岩去買左 睇落唔錯 用落正常咁啦
小心會爆炸
樓主叉緊個時唔熱?
我用其他牌照無線差會熱
同埋iphone有個設置,當太熱個時%唔會增加
樓主有沒試過邊玩邊差,我成日無線差+同時打機,好快就唔識增加電量%,因為太熱
少少微暖

我啱啱個測試係盡量無用過個電話...

不果應該都有玩過10分鐘左右吧
無論有線定無線,一般電話電量越高既情況,充電既電壓會越低。咁樣會保護電池。

即你由0充到70%可能用1個鐘,由80充到100可能要用半個鐘。
小米好過anker好多
佢幾時會在自己產品在無線充?
而家得旗艦機有
Anker咪又係深圳公司
Red dot比錢就有
小米勝在夠平用料好
唔係講笑,我早排先壞左隻anker pd 20000 , input 同 output 都死哂,我懷疑係個PD 差壞左
乜撚都無線 on99
同樣既電池同樣既電流同電壓
咁點解會叉壞?
有人話你條女著底胸裝比人望一眼就細一個cup咁你信唔信?
用iPhone智商就跌
有人20歲用左iPhone一年智商得返5歲
咁你就要信啦
你就真係on撚鳩
係你咁講既話
D尿袋就唔會有9V/1.5A 5V/3A/2A/1A咁多種輸出啦
頭80%用equalizing charge
尾20%用float charge
你就真係on撚鳩
D尿袋輸出都係果幾個
而且果d都唔適用係iPhone 5s
QC快叉關iPhone事咩? on撚鳩

如果好似你咁講
小米佢自己就唔洗sell乜鳩過壓過電流保護啦

你自己買個usb計自己度啦
個電流唔係定死
會根據差電狀況隨時變嫁
個尿袋計得唔好咪會差壞電

Btw, PD快差都唔關iphone事?

咁都有兩個正評,真係HKnoIT

一打膠唔洗找
大把平過佢
第一件事 你去google PD快叉
第二你iPhone 5s只係5v冇得轉
第三去google過壓過電流保護

iPhone 5s PD快叉
保護設計係一定要有既
當佢有野壞既時候既保險

唔係佢平時會亂咁跳
佢點跳唔係因為個尿袋計
跳既時候係根據佢本身充電協議黎跳

二打膠我送既

原搞到我真係懷疑用iPhone智商就跌 你係第一個
個小米尿袋abuse左個充電協議咪會差壞電囉
差5s 太約係5v/1a
咁個尿袋懶係想差快啲
出撚左1.3a
咁咪會差壞電囉
仲有PD我係講係iphone
係你自己get錯左做單一機種
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞