原來 Xmen 嘅電影系列都有20週年

122 回覆
73 Like 5 Dislike
俾佢地入既要寫有幾難
同埋劇入面都無講實到佢地既上限
仲有印象中JJ1先好似係av1嗰陣,大把空間講啦
雖然我覺得劇主要唔係講佢地點好打,而係作為superhero既局限,矛盾之類
我諗佢地就算放
都會留番phrase 6-7 先慢慢放其他英雄入黎,仲要夾番gotg +thor去探索multiverse其他英雄同打開亞洲英雄條cap 水路,例如"上氣"之類
再加phrase 4 後主力谷bp, dr. s同女權隊長。

我諗無番357年都唔使見defender響mcu入面
但已經霸咗演員檔期,出下easter eggs又一個season
已確定有loki,falcon+ winter soldier , scarlet + vision劇
喱個真,同埋黎緊上JJ,又要等多2年先出得
其實X men下年7月先係20週年
真正今年20週年嘅戲好多都好癲, 系列有Matrix, 星戰前傳, 盜墓迷城, Toy Story 2, 獨立有Fight Club, the Green Mile, American Beauty, 鬼眼, Notting Hill, 玩謝麥高維治...
1999是個好年份
Jessica Jones拍哂等腰斬
netflix一早鋪定後路係咁執dc野拍
揾埋kingsman原作者作英雄
仲係咁揾/合作出日本卡通放上netflix播
就係抵抗迪士尼獨大
明明Jessica Jones好好睇
最應該斬既係iron fist
matrix 唔會再出啦 個系列要補既都補完晒咁濟

star war 年尾做埋就可以買blueray set了

但原來 玩謝麥高維治 同green miles都廿年
最後一季六月上架
得第一集威過跟住變左二打六仲要死埋
netflix擁有既marvel英雄ip全部俾marvel收番哂,就算拍得幾好睇都要腰斬
幾時至有x men vs avengers
john wick個導演先話會攞matrix個id拍第四集,Neo都有意想拍
Wachowski 姊妹間studio都執埋,真係id都唔使check. 不過學你話,補完既響animatrix都齊哂咁滯
睇下之後會點啦
收返喇咩,Netflix仲hold住個權
收哂,得番之前拍咗劇集既播映權
punisher同JJ係最後被腰斬既netflix x marvel 劇
Netflix個contract仲hold住defenders堆人,兩年內Marvel都唔用得佢地
無所謂,當鋪定路俾disney +
disney就係唔想netflix坐大
keanu reeves想重拍既話 我寧願佢重拍constantine

matrix 喺我心目中已經完結咗
故事完整 無乜野需要補完
Wachowski's studio 執左,即係matrix ip而家收左皮?定賣左俾其他人
matrix應該響華納既
但因為姊妹工作室收皮,matrix ip應該打入冷宮
2020~2029年,二戰猶太人磁力王都過百歲(即係Stan Lee個年紀),無急凍應該入唔到mcu

但係磁力王唔係二戰背景仲有咩意思?x教授又係磁力王宿敵,兩個靈魂人物次乎由戰後既時事人物變做歷史人物。

同mcu跟現實時間既慣例有好大出入
冇睇過漫畫想問magneto係咪可以控制到iron man
可以
直到tony整咗套甲用ceramic做材料
iron man係對咩異能人/英雄都有特別anti甲專門處理
Logan 2029,有話X教授只係九十歲到
其實Marvel Netflix系列收皮係因為Netflix唔想繼續拍Marvel劇,多過Marvel要收翻
版權費貴到仆街,但收視係咁跌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞