原來 Xmen 嘅電影系列都有20週年

122 回覆
73 Like 5 Dislike
如果冇狼人外傳1,2,成個系列就perfect

狼1出咗個黑歷史Deadpool
狼2係日本旅遊節目
前傳個三集真係好正 仲好睇過正傳個三集
最愛first class
你無錯
scarlet witch同quicksilver係magneto親生既,當時fox無買斷佢地id
mcu咪攞黎用,但因magneto id 賣俾fox 就唔可以講magneto係佢地老豆,咪講佢地係orphans. 但marvel又阻唔到fox用quicksilver
咪出咗quicksilver雙生兒

我愛xmen
個個角色既人物內心描述 掙扎 關係 都寫得好好 有血有肉 而且佢地冇咁被神化打但其實能力上係好屈機 有弱點但會互補
fox見狼人咁hit梗係屈多兩套外傳cap水
但唔係黑歷史咗個deadpool都未必揾到ryan擔正做deadpool
黑歷史果隻最尾無左個嘴
痴撚線劇情
可能 sansa 做得唔錯呢
佢將咁多個mutants撈埋做終極deadpool嘛。 見到d cg質素慘過泥膠戲
其實已經reboot咗
唔計狼人外傳既時間線應該係
first class > 舊x men 1>2>3>dofp>apocalypse> dp
之後dofp因為改歷史就咁樣
first class > 舊x men 1>2>3>dofp>apocalypse> dp
deadpool avengers 果邊?
deadpool咩都唔係
佢鍾意join邊,自組x force都得
無人管到佢
果個鐳射眼好似做極都係二奶feel咁好慘
咁仲有冇人歧視變種人?
magneto唔駛幫變種人平反 係咪退休啦?
成個mcu最慘quicksliver,一集死咗得佢冇得紅
聽講deadpool好似會入mcu?
所以兩個只能活一個
但MCU Quicksilver有子彈速度但死喺槍下呢下真係
其實有D格格不入既
XMEN個世界,變種人已經係比人知道,重可以自成一角,有學校,唔會比人歧視。某程度上政府已經接受左,而且會觀察。
但復仇者個班都未傾掂係咪要註冊,重未受政府監管。
總之迪士尼買起fox
fox所擁有既marvel英雄id會轉番去marvel studio旗下
但deadpool粗口爛舌既風格可能會影響mcu合家歡風格. 所以迪士尼都頭痕緊擺唔擺deadpool入mcu
暫時fox旗下都係先將fantastic 4 放入mcu reboot下先,之前reboot拍到咁爛
加埋sony同marvel傾緊spider man 3 俾venom入番局
仲有netflix既defender英雄回歸marvel studio, disney + 又要俾成咋英雄年尾,20年年頭出劇
x men同deadpool既優先權梗係低d啦
好想defender入返mcu
能力咁屎點入
唔好同我講揾番ben affleck做matt
佢地入spider verse加deadpool後面寸寸貢就ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞