杜完牙根 牙套碎撚左...

210 回覆
171 Like 13 Dislike
去旺角陳家莉啦
我都搵佢整
冇甩過
google過植牙麻煩,同埋講到隨時好多後遺症,唔敢博
杜牙根+牙套都係1萬左右,其實唔算太貴,叫做仲保留到自己隻牙ma
原來樓主有講銅記銅鑼灣東角中心蔣俊仁牙醫,我係搵佢整的
超好人,手勢又好,姑娘全部model lv
更正, 好少用不銹鋼做成人牙套, 小朋友先會用, 仲係preformed (唔同尺吋fit上隻牙到)
金屬牙套通常用Ni-Cr, Co-Cr 合金, 甚至俗稱"金牙", 即含有黃金既合金

另外, full porcelain/all ceramic crown 其實比ceramo-metal crown 車得少D
因為ceramo-metal crown要同時容納金屬同porcelain
我就係牙骨唔夠厚
個牙醫同我補骨粉,等d骨增生
搞左一段時間先可以種落去
種左兩年依然好使好用
你用左幾耐時間啲骨先夠厚
不過好嘅牙醫會比曬建議你
種牙真係最無得救嘅時候嘅last resort
太耐之前我都無咩印象
好似1定2星期去覆一次診,去左幾次咁

同埋我係孖住種兩隻
但果兩隻牙因為剝左太耐,搞到旁邊d牙走左位
又花左d時間矯形之後先種得
荃灣張嘉熙醫生 細心手勢好
我隻牙套甩左出黎好耐但冇掉左仲留響度, 其實有冇得搵牙醫幫我整番上去 但我feel到隻牙套好似已經唔岩形狀
最入面隻大牙 整全瓷牙套擺明水你
大牙多數用鐵加牙色瓷面
人地咪出post問有無好介紹囉睇清楚再用個豬腦思考下先
銅記世貿19樓大個間 搵馬醫生最good
搭單問
有無人去過dr smile整牙套
應該得
整金牙套
大牙咁入 無人睇到
同埋如果你個牙套不斷爛 可能你有磨牙習慣
整個night guard 夜晚戴住瞓 有幫助
唔係大牙杜左都未必要牙套
可以試試深水埗 黎永輝
淨牙套$3000
我杜埋牙根就Total $6000
手勢乾淨利落
約十七年前整左牙套、而家重用緊

乜咁易甩嘅咩

我而家有六隻都整左牙套,照食野冇問題
因為個牙醫個陣話我係兩隻牙一齊蛀
如果全瓷就靚d 耐用d
我個時以為普通蛀牙補返就得
無諗過要杜牙根咁煩
點解要成棚做
荃灣 姓余既
朋友睇佢好多年
無諗過咁快就...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞