[獨遊] 名古屋二日一夜、東京四日三夜

90 回覆
19 Like 2 Dislike
我g6+影相同你差咁遠,明明一樣配置

我應該唔算係真正的鐵迷,而且未用過金劵屋那款
Skyliner 去成田機場
係T2應該會停站可以落車
唔知過唔過到閘機, 博唔過
幾時再去
哪有錢
lm
行人手櫃位 日本大站全部都有人手櫃位
一樣價錢會比你過,貴過你本身張飛補錢就得

其實尼你甘答新幹線除時貴過,冇DSE優惠既名古屋入東京出機票。除飛要爭取時間零晨機到玩到盡,早機名古屋要下午先到。仲有00:50轉23:55保險可能唔認數,我試過答而班機而5分鐘買多日保險。
Remember to visit Tokyo museum. It’s worth a visit. Every time I go there it reminds me of my Japanese friend whose great great grandfather once obtained a commission as a sergeant major in the army whereas his grandfather 👴🏻 has recently been commissioned as a senior officer 👮🏻‍♀️in the navy.
有冇推介?
樓主係東京住邊到?
https://www.superhotel.co.jp/s_hotels/okachimachi/

上野御徒町 super hotel

近仲御徒町站
女僕咖啡店
如果去過一次就會返唔到轉頭
只要突破到第一次
當初我都係周圍行左幾個圈 最後沖入去

去一次 成個人會開心晒
基本上搵間大既 佢地一見外國人 就搵個識英文周你溝通
簡介下啲特產
海老仙貝ゆかり/坂角総本舖

脆身而且蝦子味很重

味僧豬扒味百力滋

味僧味好出

小倉吐司夾心餅乾

當普通曲奇食會好啲

Jagabee 手羽先味

味僧味好出

名古屋銘菓 両口屋是清

用北海道紅豆製成的甜品,傳統甜品的口味

http://www.ryoguchiya-korekiyo.com/products/list.php?category_id=57

名古屋八丁味僧饅頭

同淺草人形燒差唔多的東西,但有八丁味僧

犬山那盒就不是什麼特別的東西,好像兩塊薄的窩夫中間夾紅豆餡,窩夫得個林字,但紅豆餡唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞