歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2019年6月號)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
同意
不過我主要儲正傳人物
如果用gundam marker 補色, 雙星滲線, x20會唔會起左d 色? 消光用油定水性?

金屬用消光點? 但唔噴好似話會變啞

利申: 新手勿屌
消光目的係變啞喎
呢隻可動低啲
佢有隻新版
幾粒鐘夠時間俾d 畢地乾咩
Maker 我search 過有人話係酒精系,屬水性?

金屬色係果幾d 位用,但想成部消光咁係咪要分件再噴消光同光澤?有冇d 方便d 既辦法
爽身粉太法

有毒不了
唔分件就遮蓋
一樣咁煩
岩岩睇左一條日本仔既有效率masking方法:
https://www.youtube.com/watch?v=mrnKIDfVLXE&t=761s

用極幼既masking tape (1-2mm) 做好個邊先, 呢隻tape可以做到好順既曲線, 之後上大範圍既masking tape, 剩底既用masking solution

條邊sharp過自己cut masking tape好多
想問下masking solution係咪好似細個痴白膠漿想手咁,有嚿野會硬左係面?
差唔多
但軟啲
水溶性樹脂黎
用開aa膠
返到公司 d囡囡係咁問一買返黎就係咁靚?
同佢講,同我買就係,笨大就唔係
同佢講:suck my dick!
同佢地講上屋企一齊學噴油
隻K2SO正
噴槍新手上路 推薦HS08AC-S 嗎?, 只是單純上更多色,噴罐開始唔襟用
好唔好用好似快過用膠紙
mg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞