歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2019年6月號)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
聽日出去睇下先
m....睇你錫唔錫住d工具黎用…
好用真係好好用,一把頂兩把剪鉗加靚筆刀。
不過太易崩刃,唔錫住用/唔識用就跌錢
係咪真係可以直接貼哂件剪 唔洗筆刀 水口位都唔會白化
咪玩,點都有啲白點,不過兩段剪唔需要擔心缺肉。
5月作品,新帖留名

上星期作品啊話?
除非咁岩塊件個水口係好扁你可以打直順住剪,否則唔多唔少都會有白點既
用左返唔到轉頭
早2日作品呀話
唔乾應該係太厚油 唔關軟硬膠事

軟睇又用雙星噴罐 可以用PS系列
原本用嚟噴RC軟殼用嘅
你地唔好咁痴線
白化一定有少少,不過真素組可以用手指甲刮兩野就無咁明顯
一次過剪一定有白點

其實分色都唔係好過上代好多 偷膠一樣咁離譜,同SDCS比就真係差天共地

仲諗緊買唔買隻趙雲來玩
邊到有得買
大陸模係咁架啦
新果d三國係made in China 所以好正常
hk bandai 係咪一定訂唔到? 次次都無
少貨又搶手果啲
Metal Build
一般人唔洗諗
炒家加鋪頭一log買勁多隻
唔洗幾分鐘就完賣

HG, RG, MG果啲就長期大把貨
咁份分色圖bamdie 應該有睇過既
講開zeta,請問 RG 版 關節實唔實,諗緊買RG 定 HG。細細個砌過舊版MG,對翼完全無力向下跌,對zeta 好有陰影
唔好變型
一係砌完係飛機就飛機
係人型就人型
今次rg海盜先知有GUNPLA EVOLUTION PROJECT,

睇返晒原來第一彈係HGUC 1/144 Z鋼彈, 呢個會唔會好d, 定係呢個就係樓上講哥個?
因為GUNPLA EVOLUTION PROJECT 出左唔係好多咋
第一作:HGUC ZETA HG級別屈機可動設計 (大量補色)
第二作:RG UNICORN 1/144複雜完全變形
第三作G EXIA 燈光控制+引入新導光材料
第四作:HGAC LEO 新關節設計,方便無縫同快速組裝
第五作:RG X1 挑戰係11CM左右嘅大細還原所以細節(面部血痕唔得啦)

ZETA 我鐘意RG 版

我網上搵到張款 zeta hg 的相,請問邊款係新款

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞