歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2019年6月號)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
最後一個世代會砌模既人,係咪都係同我一樣30歲左右?後生既真係鍾意都買metal build,根本返工之後就無時間再砌,話時話剛剛砌爛左隻壽屋既奪魂者,我有一刻懷疑自己係咪買錯左龍桃子定國產模型。。。。

呢粒嘢可以點處理
me 38, 想當年有返件嘅時候開始玩手辦, 到而家個個買figure算數嘅年代.

處男作
上埋貼紙 噴埋消光收工
無線果套gundam build係最後既哀鳴,同埋以前最好笑係w高達,g高達tvb播時,睡橫巷賣電視廣告叫人買模型賣到好行,近呢幾年真係完全睇唔到有模型廣告,即使有高達新作播出
以前切一隻五星都係兩個禮拜 而家砌一隻高達起碼半年 眼又矇手又震
掉落街

終於噴好隻百式,又一失敗作

發覺噴金屬色噴上癮,今日又去左買油
想問下咁多夠唔夠噴隻rg gp01做金屬色?
白色部分改成銀色定照噴白色定珍珠白?
還是其他技巧可以指導小弟?
裙甲都未噴暈,咁拿西
渣炮姿勢又肉酸,試下跟官網擺下。
未噴暈係因為無晒油就住就住手臂有幾粒件有相同情況下次再開油時會順手洗過再噴
至於打磨就等下次假期啦,打磨實在太耐
我用簡易噴罐,1.5支氣噴一盒hg,控制唔到力(極大力)一支金油噴唔到3盒hg,極度倒錢新手跟說明書指示開油比例大概1:1.5唔知有冇錯,呢一隻百式正好倒晒我本身剩下既所有氣同金銀色,所以已經決定正正經經買噴筆,家陣等貨到
家陣等緊匠心社usb個隻平平地玩住先,玩熟左再決定買氣壓泵,
筆同泵各一千銀買個好少少同細細隻唔阻訂既泵有冇可能?
用牙簽點顏料好似點陣圖咁上色,然後

去亞皆老街掛號睇眼科

我諗住直接放棄

題外話 想請問下Mr Hobby隻消光
用C182好定GX114好
刻線刀邊隻好用
想問 crossbone x1 同x1改有咩分別???
x1改改就心口變埋骷髏頭
荔景美孚都係一個站姐
GX, 我覺得又易用效果又好
定係我地私底下傾
不過我無tg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞