逃犯條例meme

777 回覆
4154 Like 104 Dislike
隻肥雀好q
之後同你講 你錯撚咗grammar 就拍拍蘿柚走撚咗去

我又唔係特登reply 一個人話佢錯template.你期望我做啲咩?唔通我咁撚得閒每個template 都解一次?

之後就企係個高地笑人個誠意 就係好好啦喎?

然後因為佢地好有誠意就唔俾人話有錯?重要屈人唯我獨醒笑人誠意你老母條友都講咗right ideas wrong memes, 完全無話冷嘲光諷。基本係你班友自己triggered, 然後要靠妖魔化人嘅行為去justify being triggered打稻草人打得你咁肉酸

上面已經解咗點解memes 係有template, 同埋用比卡超個例子講點解唔跟template 效果就會差。

draw attention 你老母啦。draw attention 大撚晒?為咗draw attention 就要連講句錯template 都要俾人屌

無人話要考試先出得memes 呀。咪撚屈我
條友仲要真係撞車死左
咁撚得閒每個template 解一次

4樓比卡超上面講過

19樓the scroll of truth 係講緊條友唔接受真相。換言之錯撚晒。

14樓有兩個奇怪嘅點。
1:第一二格都係事件,但第三格唔係一件事件。
2:Template 大多數都係第一格resting, 第二格exercising,第三格先係punch line. 依家就咁都唔係唔得,但咁樣嘅話最好就係三件事同樣性質,去整一個遞進出黎。如果最後要係 「討論倚天條女有幾正」,即係話個心跳係基於興奮(正面)而唔係恐懼(負面)。換句話講即係 expanding brain 個做法。當第一格係討論今晚食咩好,第二格係逃犯條例,第三格係倚天條女,就做到遞進個諷刺嘅效果。

185樓 唔完全算錯。dissapointed black man 係excitment then dissapointment. 但如果要dissapoint 咁應該address 埋「唔會帶黎公義」呢一點,去回應返excitment 話justice 個part. 如果講台灣單案,下面就應該係講台灣唔會配合。如果單純講公義,咁下面會係政治犯送往支那,帶黎更大不公義。
咁得閒整咁多呢啲垃圾圖
不如認真出嚟反抗惡法好撚過啦
呢個啱 好過推上報 整完再po埋9gag
一鍵打包
咁兩樣野都可以一齊做嘅
自己改圖加字算唔算memes?
視乎情況 不過都可以整咗先 畢竟啲圖唔係用作商業用途 主要係宣傳件事 所以多多益善
推 好正
key咗條7婆個樣上慈禧到加咩字好
係啦係啦 知你老母晚晚比人輪大米做肉便器啦
事實唔洗周圍講既
我直覺好準
我覺得你係男
你去check check戶口有冇多三毫先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞