[Uaena] IU 討論區 (30) - 遲來的 516 生日快樂

1001 回覆
20 Like 6 Dislike

社長 IG 60萬紀念....
以咁既速度完劇前一百萬應該無難度....

對腳瘦到好似冇力咁

整返個丸子頭去食年糕湯
真係好瘦
佢唱埋就真係推到套劇上神枱啦....
真係好上心,都唔知幾耐無見佢唱OST...
竟然出山
當大家以為佢唔唱,點知最後殺出來
真係好上心,都唔知幾耐無見佢唱OST...

對上一次係 producer 首 Heart 啦...
都隔咗四年....
留名等睇佢首OST 洗榜啦....

淨係喺劇入面播都咁多人想搵黎聽
洗榜應該都冇咩變數
1 2 4 7都係iu
https://n.news.naver.com/entertain/article/241/0002949166
出咗新聞話首歌係唔會放入OST 入面....
純粹話配合個 ending
你好嘢呀... ending 出一出但係又唔正式出歌....
即係可能要等新碟先會出返黎....
btw, 首歌係佢同寫夜信嗰個人合作....
娘娘做咩要俾假希望呀
我要全首呀
https://n.news.naver.com/entertain/article/241/0002949166
出咗新聞話首歌係唔會放入OST 入面....
純粹話配合個 ending
你好嘢呀... ending 出一出但係又唔正式出歌....
即係可能要等新碟先會出返黎....
btw, 首歌係佢同寫夜信嗰個人合作....

難怪曲風咁似
佢呢下真係好吊人癮....
出半首俾你聽住先...
仲講明唔出OST...
等新碟啦....
一齊喺社長 ig post 留言啦
半首到喉唔到肺
姐係又係製作人們個玩法
姐係又係製作人們個玩法

其實正確黎講 마음 嗰陣時唔當係OST 黎架
呢首係15年為咗多謝班飯而作既自作曲黎
516生日之後係有正式出到音源
不過咁啱套劇又係用咗首歌....
唔清楚既人係會以為係 OST 其中一首黎...
Producers OST 隻實體碟都無收錄到呢首歌....
係要等到 CHAT-SHIRE 實體碟先有收錄呢首同 23
所以你要等呢首新歌就唯有等新碟架啦
IU欠我們一首OST

社長 d指甲都整得好精彩....
我咪就係呢個意思囉
唔係ost都放入黎吊你癮
IU方表示昨天在德魯納酒店中播出的結尾曲是為了喜愛德魯納酒店的粉絲準備的禮物,並沒有發行的計畫。
曲名叫作'happy ending',是IU在看了第12集的劇本之後,為了ending scene而自發性作業的曲子,由夜信的作曲家金在輝作曲,IU本人則在繁忙的拍攝日程中以滿月的視角寫出了歌詞。

轉載:
https://twitter.com/bongh_/status/1163291883226849280?s=19

專登為呢場戲寫首歌... 社長你贏晒啦...

講到咁,完整版唔錄落碟都唔出奇...
隱藏歌,得演唱會韓場先有機會聽到
隱藏歌,得演唱會韓場先有機會聽到

佢大把歌收收埋埋唔唱啦...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞