[Uaena] IU 討論區 (30) - 遲來的 516 生日快樂

1001 回覆
20 Like 6 Dislike
啱啱睇完第三集;師太角色個鋪陳真心做得好。之前幾次提到同《鬼怪》比較,個感覺依然係好強烈,當中師太角色同孔劉角色相比,層次嚟講好似師太呢個鋪得更細緻同深入啲。而做嗰方面嚟講亦唔錯,表現到同上兩套唔同嘅色彩,而比《製作人》嗰陣又再成熟咗好多。

之不過又係咁先擔心...劇本個頭開得越好,就越係怕之後...
仲要隻鬼就企喺後面

終於追到live. 社長大人kiss kiss
呢一幕真係睇到我眼都凸埋
仲要隻鬼就企喺後面

原來大家都咁諗
暫時最鍾意都係紅色皮褸個look

呢個先係最正囉....

集集都有新車.....

扮嬲都仲咁可愛....
社長大人隔咗成千年再春心蕩
古代look好pure

滿月社長....
個個造型都好靚
見到咁多華麗造型,同埋劇本嘅性質,忽然諗,某程度亦似係洪氏姊妹努力嘗試「雪恥」嘅作品。

上一次「和遊記」,好大概、籠統講都係類似嘅神怪嘢,千年恩仇,角色有五花八門嘅奇特造型,之但係就搞唔掂個劇本,變成雷聲大雨點小,越睇越屌。嗰鋪對佢哋應該都打擊好大,或者就係咁而出現「邊度跌低邊度爬返起身」嘅諗法,再拍多套大致同類嘅劇。
酒店呢套我都睇好佢架,千祈唔好爛尾呀....

而家睇社長 IG 仲多過娘娘嗰個....
Yup,睇咗四集都好爽,希望真係頂得到尾,幫師太響演員呢瓣再進一步~
Yup,睇咗四集都好爽,希望真係頂得到尾,幫師太響演員呢瓣再進一步~

噚日紙筆痕開咗一集順信睇下...
d演技同而家比真係.....
當年李純信我同兩個妹睇咗頭一半,之後係頂唔順drop咗。佢哋嗰陣係話「喂啲戲幾屎下喎,一係就傻下傻下,一係得個喊字,而且連個喊樣都成日做錯...」
Cindy同李至安 我覺得暫時係代表作
新戲雖然未播完但係都好好反應
當年李純信我同兩個妹睇咗頭一半,之後係頂唔順drop咗。佢哋嗰陣係話「喂啲戲幾屎下喎,一係就傻下傻下,一係得個喊字,而且連個喊樣都成日做錯...」

佢d喊樣去到步步都無改善到....
睇返都好奇怪,《製作人》嗰陣喊得好咗好多,《步步》睇過少少,又喊得差返啲,唔知佢搞乜。
睇返都好奇怪,《製作人》嗰陣喊得好咗好多,《步步》睇過少少,又喊得差返啲,唔知佢搞乜。

係,我覺得 Cindy 姐做得都ok 有進步
可能步步係佢第一套古裝劇一時之間唔適應掛...
都好可能係。佢哋拍古裝唔同華語世界,講對白同時裝劇據講頗有分別,第一次拍可能真係會顧此失彼,搞得掂表情搞唔掂對白,and vice versa。
講開演技 其實第3集最尾娘娘搞到我有啲出戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞