拍長拖應該點樣講分手?

90 回覆
2 Like 7 Dislike
斷斷續續都拍左四年,散過幾次又一齊返
我好愛佢好想同佢走到最後,但我發現佢口講話愛我其實淨係愛自己,永遠自己係最重要
為打機可以屌到我盡,問佢呢啲野係咪值得發我咁大脾氣佢話係
果下我終於肯面對現實,雖然好痛
我應該點做,點講分手,點面對身邊一切都有同佢嘅回憶?
真係好痛,但始終要面對現實。。
自私嘅人永遠唔會變
自私嘅人永遠唔會變

我諗緊要點做自己先會舒服啲
做返自己就ok

例如,佢因爲打機而鬧你,你當下想走人,你咪走。如果佢之後唔搵返你,你咪同朋友過,睇下電影睇下書,做啲有益身心嘅事

我覺得唔需要講分手住,你試下做返你自己先
pm me
送佢一張我地嘅床照
自私嘅人永遠唔會變

你認真想分手?
唔係想佢改想佢挽留?
搵返自己嘅生活
呢個人得把口 你永遠得唔到真正嘅愛
做返自己就ok

例如,佢因爲打機而鬧你,你當下想走人,你咪走。如果佢之後唔搵返你,你咪同朋友過,睇下電影睇下書,做啲有益身心嘅事

我覺得唔需要講分手住,你試下做返你自己先

好 ,多謝你嘅意見,我好無助
pm me
送佢一張我地嘅床照

咩都唔想送比佢了
自私嘅人永遠唔會變

你認真想分手?
唔係想佢改想佢挽留?

我唔想分,但係發現佢愛嘅係自己
缺點可以改,愛唔愛冇得勉強
搵返自己嘅生活
呢個人得把口 你永遠得唔到真正嘅愛

人真係好犯賤,理智輸比感性
我會努力搵返自己嘅生活
你想繼續一齊既
就幫佢戒打機癮
可能佢都唔想打咁多但佢成左癮
你知癮係點黎?
有個ted talk講addiction 聽完覺得好勁

如果唔係既 原來佢真係愛自己多過愛你
你咪試下講分手 睇下佢咩反應

唔想試講分手,如果要講打算準備好曬先講
我地一樣呀絲打一齊左2年半,條仔愛自己愛電腦多過我,可以打輸機就發鳩我脾氣 我都好辛苦 岩岩先開完post呻完
我好愛佢好想同佢走到最後,但我發現佢口講話愛我其實淨係愛自己,永遠自己係最重要

佢唔夠愛你先會自私
我都覺得自己自私但係如果係為左男朋友點付出都ok
自私嘅人永遠唔會變

由開似干涉佢打機嘅同時
又可償唔係自私嘅表現

結論:自私嘅人搵交嗌

我都係咁巴打
拍拖5年,一直有結婚打算,但係真心覺得佢好自私,心已淡... 同埋本已分手,但係佢打返黎扮無事咁樣... 依家都唔知點好...
我地一樣呀絲打一齊左2年半,條仔愛自己愛電腦多過我,可以打輸機就發鳩我脾氣 我都好辛苦 岩岩先開完post呻完

真係好辛苦

佢唔夠愛你先會自私
我都覺得自己自私但係如果係為左男朋友點付出都ok

我就係認清左佢唔夠愛我呢個現實
自私嘅人永遠唔會變

由開似干涉佢打機嘅同時
又可償唔係自私嘅表現

結論:自私嘅人搵交嗌

交都唔想嗌了,我冇出到聲

可唔可以講下前因後果
可以話你知左住男人做野係死罪

我同佢一齊玩緊,行左另一邊之後比人殺左,完
其實我覺得自己對佢真係問心無愧,起碼都將自己最好嘅做得到嘅都比曬佢,所以先覺得係時候要接受現實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞