精工討論區 (10)

1001 回覆
5 Like 7 Dislike
Amazon

有無人有呢隻,而家行貨好似已經無晒買唔到
細mm想換條膠錶帶去邊度換好?
新手
原廠膠帶就去返通城新蒲崗配
放一隻Grand Seiko SBGH267
Limited edition, 暱稱whirlpool

側面有少花,拎去抹油可以抹走
保養咭date 係Mar 2018
我上年Aug 2019買時係全新

因為有花咗,所以較市價低去放
43000hkd

有興趣tg

想搵SGBT 等有星期嘅精工

邊度比較多款
有冇人知香港邊度有sbgx091賣
東京都可以 有冇巴打清楚?
呢三隻分別幾多錢
邊度買skx007好?
據報又一城嗰間滴達計時,AD嚟嘅,牙力夠可以去到75,而家咁嘅時勢應該好易拎到

我今日walk in都可以買到隻刁陀GMT,以前AD排隊買唔到,錶呢啲嘢經濟唔好就冇人買
如果買J版(日本版)就去Y拍搵有實體店嘅,睇邊間平幫襯邊間

google search 「y 拍 seiko」
日版y拍?
深水埗嗰啲係咪唔係日版?
過3, 隻大mm 黑
香港有邊間買sarb035冇伏同抵屌?
amazon jp
seller amazon jp
最穩陣
日版錶面底下有好細粒字 japan 7s26,水貨係SKX007J就係日版,行冇日版,建議買水,嗰間有日版

可以去聯合廣場三樓望吓,比較吓價錢,信和,大圍、土瓜灣海悅商場、佐敦。。。應該都會有
巴打們有冇試過用日本y拍買錶?
見到有啲幾抵屌 你哋對二手錶有咩睇法?
新手想買平少少試下先 但見到有啲平一半以上 驚伏
二手錶冇問題,呢個網冇幫襯過,買過一隻二手GS,喺日本一風騎士買嘅,實體店,賣出嘅二手錶超過二十萬yen有保養一年,不過香港冇舖用唔到服務
隻大mm2萬幾 值得?
見日本yahoo拍賣通常冇實體店,伏咗應該冇仇報
用過嚟買其他嘢都so far ok
但未用過嚟買錶
睇下有冇其他巴打有經驗先
細m呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞