精工討論區 (10)

1001 回覆
5 Like 7 Dislike
機械錶定電子錶先? Budget?
BIC Camera 驚安之殿堂,不過呢幾日我發覺香港水貨做得平過佢哋,除咗某一兩隻型號特價會平過香港水貨

Orient嘅錶反而平過香港少少
大阪買嘅二手sbgr031, 11年錶,全套齊全,喺日本戴咗2日運作良好,第一日到就買咗絕種

幾錢
210000yen
邊頭可以搵到?thanks
心齋橋嗰帶好多二手舖,我喺一風騎士搵到
有緣嘅話會買多一隻石英吞,應該唔會再點買精工了,近年加價太多,好多新版本冇乜好感,限量版玩到濫,除非有特別吸引嘅

死圖

好奇一問, 想問下精工是咪出咗個散仔協會既錶?精工個政治立場係咩?
好似無表明立場

散仔表好似今年9月出

但project 應該係反送中6月之前

大家自己諗吧

利伸 我都有隻gs
本身想入隻精工, 見到佢出散仔錶就卻步咗, 買隻swatch算了
想問下邊度仲有 sarb 035? 邊度平?amazon 400usd 香港成$3800 仲有邊買到?
一直都想入隻細mm, 咁岩黎緊會去東京,
想問下係東京買會唔會平過香港?
有冇人知SBGN007邊到可以入手
想搵隻 seiko dup 880/896 有無巴打知邊到有

邊到可以入手
新手想問下而家係咪買唔到大mm 001 架啦? 隻sbbn035 戴左好耐想轉大mm 玩下, 鍾情舊款001/017.. 但係香港好似好難搵到

如果去東京個邊搵會唔會易d?
有冇巴打想改精工?我可以幫手改喎,我自己改咗好多隻玩
017會有,但好貴,001唔會有,除咗二手,如果唔介意個"X" logo,買新版
Thx ching, 新版其實都正, 係多左個x .....
如果一定要買017,佐敦 y 拍嗰間有,18000
如果想換錶帶 係邊度有得睇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞