[拋磚] 一人一段導致童年陰影嘅片

419 回覆
162 Like 12 Dislike
當年特技點拍呢個效果
屌仲有一條係一間好黑嘅房,有部著住嘅電神同一張搖搖櫈,慢慢張櫈郁下郁下有隻野彈岀黎尖叫
可唔可以講下隻核突野係咩黎?
08年迪士尼萬聖節廣告
情比金堅
呢集我記得最恐怖
仲記得係楊卓娜做女鬼
屌仲有一條係一間好黑嘅房,有部著住嘅電視同一張搖搖櫈,慢慢張櫈郁下郁下有隻野彈岀黎尖叫
https://youtu.be/pUC4I70BE94

細個睇呢集勁驚
花子同貞子
搞到我成個小學一個人去廁所都勁驚
童年陰影+1
個陣我記得我仲係小一
小學Halloween有日俾大家cosplay下
有個男仔帶左呢個面具返黎
個面具係有得禁制 d假血會由額頭流落黎
個男仔仲要係咁禁
雖然諗返起都幾搞笑但細個個陣嚇撚到唔敢望個男仔
應該唔係釘,係條啡色(生鏽顏色)軟膠掛(00:21 明顯曲左),個血彈就係隔離少少,我諗應該係咁
好似叫公路遇上外星人,開頭以為係係山頂有UFO經過之類,望住架車同留意山頂, 點知無啦啦彈出黎
殭屍褔星
細個個時 老母會買啲兒歌DVD比我睇
一放隻碟入機會有條片頭
係間唱片公司既logo個隻金豹跑出黎 咬住隻碟
細個唔知點解好驚呢個片頭
一塞完隻碟入機就要即刻跑入房 過幾秒先出番黎

睇完搞乜鬼奪命雜作之後就唔驚
係咪用剪草機係咁絞啲喪屍個套?
唔好提 好奇既自己上網睇
好想搵下仲有冇其他類似嘅片睇
表面溫馨但細節有黑暗嘢
已經唔記得咗套嘢叫咩名
嗰陣好細個 好似先幼稚園定唔知小一小二
去阿媽朋友屋企 電視播緊恐怖片 有一幕係咁

個女仔由上車開始就有個籃球跟住佢,個女仔就跑,個籃球都仲一路跟住佢到佢屋企走廊。個女仔就停低咗,然後諗起啲唔知乜,之後嗚低身喺胯下望後面,見到個男仔打緊籃球望住佢。個女仔就即刻跑番屋企。

自此之後,我對走廊都有好大陰影。細個去遠少少嘅鄰居屋企補習,我要阿嫲望住我過去,因為成日都覺得後面有野跟住我。補完番去嗰陣係超級驚,成日都9秒9跑番屋企瘋狂撳鐘。直到宜家我都仲係好驚自己一個行一條好長嘅走廊

btw大個咗之後曾經機緣巧合之下睇番套電影,嗰陣睇已經唔驚,但因為已經喺童年種下咗陰影所以已經消除唔到對走廊嘅恐懼
第一次睇覺得好核突
後尾睇覺得幾過癮
細個睇政府聾啞廣告 成個廣告係無聲 有人不停做動作手語 次次睇都嚇親
你幾歲先? 我個時好似十幾
仲有細個玩facebook
人地share咗一段玩井字嘅game
點開嚟玩啦
撳最後一下
屌你老母
成大隻鬼+尖叫聲嘅jump scare
之後有一排開嘢之前都特別小心
唔知有冇人記得咒怨輪迴套廣告片
我屌你老母個陣晚晚每個廣告session都有
唔記得左睇咩戲
個陣一到廣告時間就叫老母轉台去睇閉路電視
我屌有次轉去明珠台都好似有賣呢個廣告
有時唔記得左叫老母轉,佢一播我勁驚
要um住耳仔同blah blah blah咁為左聽唔到個廣告聲
個廣告有幾個version
有個係影住個女仔望住唔知係咪前面有人吊頸有對腳吊下吊下
加埋有d gek gek聲勁撚心寒
唔知有冇人記得
呢套野張poster仲要好撚恐怖
細個經過巴士站有呢張poster既話要捉住老母同遮住對眼行過
之後tbb播凍篤神探最後嗰集講黃子華同蔡少芬係巴士站相遇,後面張poster就係呢套野
從此唔敢睇大結局
講還講,唔好貼圖就算貼都post link
大筒木輝夜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞