[拋磚] 一人一段導致童年陰影嘅片

419 回覆
162 Like 12 Dislike
套電影叫咩名?
細個Halloween阿哥戴呢個面具去trick or treat
我見到佢個面具喊到唔肯出門口
最後阿爸一手拖一個等我唔洗望到阿哥個面具
所有X-File電視trailer,一聽到音樂就要走開
細細個一打開櫃,有隻曱甴飛左出黎,飛左落塊面度,仲要埋落我件衫入面,爬黎爬去,勁驚趕左勁耐先出到黎。
自此就勁驚
外星人嗰個好似過啲類似嘅嘢
啲人發現聲音會令啲外星人爆頭之後最尾就係影住啲外星人一個一個咁爆頭
片喎巴打
仲記得細個Pearl成日播Face Off奪面雙雄
當中換面手術嗰幕細個一睇就發惡夢
到大個先有勇氣面對翻呢套戲

https://youtu.be/K4insp8jMTo
https://youtu.be/SyyW67RgpVU
就算知係假既都覺得恐怖
好似係個阿婆撞聾
收音機播歌
無意中殺左外星人
最有印象係d人會變兩隻顏色既骨
另外個套叫極度深寒
係有個未死就死既人走出來嚇親仲係小朋友既我
朱羅紀公園第1集,個on9仔係廁所比暴龍秒殺
幾年唔敢關門去廁所
回魂夜……嚇到我死

大左笑到仆街
奪命狂呼嘅面具我完全覺得好正
我每年都同父母講呢個面具靚到仆街
我阿媽直頭笑出黎根本唔驚
以前真係好多依啲野玩 依家反而無乜
原來佢叫killerjo 細個睇啲人特登改d唔關事標題吸引人去睇
達達
嘉禾片頭
加埋d bgm細個真係好驚
呢套係我第一套睇既鬼片 個女學生真係
之後就唔再睇鬼片
係近呢幾年因為朋友所以先有睇詭屋系列
依家大膽返少少 夠膽去戲院睇
經過DVD鋪,啲片大大聲啲海報大大張,驚撚到即場喊
雖然大個發現大逃殺好好睇,而德州電鋸比起原裝係垃圾
2000大逃殺

2003德州電鋸殺人狂
當年重要嚮電視、地鐵站秒秒播trailer
細個睇過有個廣告係話個窗有眼有口識講野,唔知講左啲咩之後比個女人一野推左落街。
唔知點解細個覺得個窗好恐怖
大隻佬 小學雞陣睇
嚇到成個星期訓唔著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞