[拋磚] 一人一段導致童年陰影嘅片

419 回覆
162 Like 12 Dislike
Google 咗都幾無聊
無頭東宮 換面嗰part
重播幾多次都唔敢睇
X2
試過匿唔切 損左入媽咪對腳
細個淆底唔敢睇,之前煲返覺得好正
幪面超人the next
X file
好想睇返唔知叫咩名,好有印象
呢套我細細個成日睇
嗱ching 我就唔知啱唔啱,不過你講到似奇幻潮嘅劇我就覺得有機會係幻海奇情

利申:冇睇過幻海奇情,之前翻煲奇幻潮search到嘅
我仲記得首主題曲 開頭個d 旋律...
歌詞好似係, 只想見一面...

仲記得細個屋企人唔比睇
一到播個時就叫我地瞓
呢套仆街野真係驚左好耐 火星人玩轉地球
個時玩具反斗城仲有賣佢啲玩具
有晚發夢就見到佢地個頭罩,裏面有個發綠光嘅腦 嚇到我仆街
不要說了 廿年後都唔敢聽首主題曲
好似係電影黎 我細個成日番睇樓
無限粟米羹
呢個諗返幾得意因為呢條友係johnny depp
有人搭我膊頭,我間唔中都講笑話唔好搵我嚟借力囉
呢D野好睇電波同年代ge.
話晒個post叫童年陰影, 細路哥乜都驚一餐架啦.
應該是見鬼10?
係啊睇番係同一套
https://youtu.be/ljomqBs5weI
45分鐘左右開始嗰度
https://youtu.be/W9US9oyVrjM
好難想像係同一個人
跟巴打推介, google左奇幻潮既四人再歸西同情比金堅睇

以宜家既標準黎講, 我覺得四人再歸西普普通通.
原來再耐少少歡樂今宵有個精目叫四人歸西,
可能都幾難搵返了.

情比金堅就真係幾堅下, 我岩岩睇都幾緊張
劇情氣氛甚至音樂都好有張力, 演員都幾投入, 七情上面.
如果我細個睇應該都會幾驚下

不過查返SAW係2004年, 奇幻潮係2005年.
情比金堅果種自殘闖關既氣氛可能都係致敬緊SAW.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞