【科幻/玄幻】【執劍之後】《須彌》(9)

1001 回覆
87 Like 3 Dislike
佔情咪就係自私
2個都唔應該要復
唔復電王會走既
即係背叛人族咁即場殺左佢
吸收氣運
再復佢再殺再吸
無限loop
同埋今役死咗咁多士兵
公平咩
有皇出面支持都好似有少少唔合理
根本就唔合理
打仗係會死人架啦 唔通因為係王就可以咁自私草菅人命咩 在情在理都講唔通
睇住真雞,電王2條柒頭柒下柒下就嬲,成班友圍威喂,復活自己友就即刻死幾多平民都得,唔關自己友事就屌伏羲三清狠心,得閒就喊句英雄無敵扮好人,正仆街。
電王自己無保護好老婆仔女怪得邊個?你個女自己偷走上前線架,根本自己拎黎,仲好意思話如果女媧死,女媧係皇,佢戰死得都一定有用過謝小雪0貢獻咁死啦。
電王做少少野意為自己好重要,仲威脅要走,你咪走囉,你走得去邊? 成個須彌9成人都想你地死咁濟,你還清復活你犧牲左堆人命條數先好走呀

睇到勁嬲
真 寶蛇嘅角色設定每個人都有唔同嘅戇鳩位
真雞,電王,宙斯,女媧,三清
調轉諗,其實兩個都冇貢獻,在情︰比佢復活一個;在理︰莫晴的确比謝小雪有用
再者,女禍死冇得復活,就算有都係皇,皇>王>高階3門>中階3門,戰場上起碼戰力都高階3門,復活個中階3門真係冇意思
同埋唔係斯龍千闕若霖佢地嘅犧牲,電王真鳳都未必成長到
得電王記住自己嘅弱小先可以進步到
調轉諗,其實兩個都冇貢獻,在情︰比佢復活一個;在理︰莫晴的比謝小雪有用
再者,女禍死冇得復活,就算有都係皇,皇>王>高階3門>中階3門,戰場上起碼戰力都高階3門,復活個中階3門真係冇意思
同埋唔係斯龍千闕若霖佢地嘅犧牲,電王真鳳都未必成長到
得電王記住自己嘅弱小先可以進步到

電話問題,唔係想打殘體
從利益角度計,已經用左八億復活電王,為左嗰八百萬平民而令之前嗰八億平民嘅犧牲白費,條數要點計,根本唔使諗。
唔好再提啲咩殺左電王,真鳳會落到手咩?
大家果然都唔幫真鳳同電王

咁都比你發現左
唔通電王真係走咩
冇人族佢都復活唔到啦,得一又想二,自己都知自己理虧先發咁大爛渣
更加唔好講佢走咗嘅話伏羲要安排一場意外殺咗佢有幾易,放風畀鯤鵬或者九頭都得啦
寶蛇可唔可以加個角色係8億平民的親人,係真雞9叫英雄無敵個時出黎屌佢偽君子

真鳳可能會灰到仆街
第一,喺親情上面,電王話冇錯,佢唔會覺得理虧
第二,你覺得真鳳會被伏羲殺佢?
第三,伏羲未必捨得殺佢
第四,根據之前嘅伏線(天人族),鯤鵬隨時覺得佢有利用價值
最後結局要真鳳同電王隻秋隻
我都係咁諗,加上之前已經講到呢個會對人族影響深遠,照咁睇最後都係傾唔掂數,電王出走,最後做左final boss,同真鳳隻揪
如果係咁 對電王真係好失望
唔好忘記電王係第一人
睇多次覺得王星有啲盲撐,真鳳就真係熱血上腦

以王星智力,明顯明白伏羲三清意思,其實係讓咗步可以復活莫晴,如果王星用佢把口說服返真鳳同電王會仲好

王星係企真鳳嗰邊,有啲短視,因為伏羲都講出問題所在,令真鳳日後人心不穩,係幫佢要為佢統領人族將來嘅好,而非為一時之快
伏羲宜家其實岩晒既
完全演繹晒咩叫啱既說話無人鍾意聽
有時全講道理就係咁
因為情 好多時都唔可以純用理去解釋
聽日出文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞