如果係你,你會唔會接受呢個offer?

110 回覆
8 Like 263 Dislike
唔係文字遊戲
係個basic事實上得216k
大把公司係有guaranteed double pay再加bouns
男人老狗畀d霸氣黎啦,同個hr講 咁你再請人啦 有份兩萬幾等緊我

班仆街最鍾意恰你d冇膽仔,大鳩佢點都係贏
其實如果個價唔係差太遠
你真係學到野就可以睇定啲先
雖然話programmer 多數fg 20k
但其實之後都係幾%個升 你都係要靠轉工先升得快
樓主hr話一般出14
咪double pay + bouns
話唔定人地出 offer果時都係寫guaranteed double pay 18*13 = 234k
出多半個月已經係240k
又無叫樓主接受 純package 計已經meet到樓主要求
接受唔到咪去傾
樓主話bonus兩個月
冇話有double pay
睇清楚先啦
thirteenth salary 有d公司係叫bouns 架喎
hr都係睇住你對公司價值去出價 都唔覺有咩好deal

如果不滿就接受左騎牛搵馬 祝你早日搵到下一份 唔好量地搞工 好大危機
拎成個學系比本身已經唔恰當
應該淨係計programmer一年經驗
叫bonus咪可以唔出囉
新仔乜都唔識 hr唔恰你恰邊個
拿拿臨搵工走啦
接受住先啦, 邊做邊搵
有野學做多一年唔驅
有好路數先做
轉perm無蝕
你岩
不過通常都係rare case
加500算唔算撚狗咁撚?
IT狗係咪特別低賤?
走 一轉工人工可以叫20%+
take 左個offer 然後做一個月 再拎住呢個新offer 出去搵工 搵到再走

橫掂都走,唔差在等多個月
 IT黎講你份工算好
睇下係咪p仔姐,樓主間係咩公司,金融?
會有 但之後無進步咩都唔識會即炒
underpaid
不過我會轉完perm做多幾個月再搵
拎住contract好難搵下一份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞