啲警察究竟有乜撚野做

177 回覆
1030 Like 35 Dislike
睇黎呢位ching都係當差,知唔少野,你用樹大有枯枝黎概括同利害了我的國真係何其相似,小弟就觀塘區番工,平時一曰連放9都要係條街行番2,3個鐘,講真見到摩門教傳教士嘅機會都多過見到差佬,而你口中嘅少數敗葉相信絕對佔有一個可觀數字,依樣係私人公司絕對冇可能存在,或者講生存到,我係講緊間公司,仲有,依d敗葉係基於高薪養廉嘅原則下受惠者,並唔係佢應該有嘅價值,簡單d講係廣大市民割下身上嘅肉黎養住d狼黎防虎,唔好睇到自己咁清高
警犬根本冇撚用
只係識吠
試過 係hea鳩你先
搵到個資深既傾先落到報 on99
不如具體地講 到底發生咗咩事 來龍去脈 一五一十講晒出來

咁對大家都公平D
死差佬啲態度不嬲串過馬撚
岩岩睇完個YouTube 真係發現差佬冇乜用 最大作用就係息事寧人
https://www.youtube.com/watch?v=coGhg3zhLp8
屌你老母
知得多又唔駛一定做呢行
身邊識幾個朋友都做緊紀律部隊
有時間聽下身邊朋友講既野都可以令自己見識廣少少

一撚鳩打沉一船人呢招同北韓金仔思想亦不相伯仲
我無意幫差佬
只係對於閣下部分觀點有意見
你見得差佬少其實又真係唔代表佢地係晒差館R春袋

老老實實,我老早都有提過可能真係居住地區唔同
見得多唔多警察同佢地係咪R緊其實唔掛勾
似乎你忘記左仲有CID同埋便裝既task force

高薪係咪一定養廉我又唔敢講
但似乎你先入為主咁以為我自視清高
我會同你講作為一個公司小職員
我只care每年加幾多人工
清高?留番俾你啦,唔值錢的

私人公司上面果班就真係高薪養廉啦
成日諗埋d屎忽野搞鳩下面
又cut 人cut budget,又要維持service
仲就得點解大家咁憎老屎忽嘛?
咪就係呢班人囉
我都試過目擊一單傷人
我同警察講我見到,可以作證
點知佢轉個頭同事主講我無見到,無證人,叫佢地和解

後來個事主走過嚟問我我先知

女上司摑男下屬
呢個師兄心水清,7樓已經知樓主「正常」
如果係有機會,d狗咪會去抖下條友,咁咪起到阻嚇
但唔係話 唔受理之類既廢話 唔做野囉
今日見到有警察係地鐵站派傳單同紙巾
私人公司鳩就唔撚會咁多ive仔fg爭住報考驚犬啦,講野用下腦,真係冇咁高人工搵鬼做咩,真係貪佢得閒唔使做咩, 高薪養廉路人皆知,咁都好駁真係冇野好講,當差就當差,扮咩撚狗,鷹犬就做番隻鷹犬,繼續打鳩d義士就啱啦,唔係點對得住份糧
之前俾小巴司機偷銀包 八達通公司話有記錄顯示係某間7仔俾人用過八達通 其實只要check翻間7個cctv就可以證實係咪個司機 結果隔左幾個月打俾我話cctv紀錄一個月內銷毀左 但我係我銀包被偷之後嘅三日已經同班警犬講八達通公司講嘅嘢 即係佢地唔知做乜9係度hea左幾個月先搞

第二次發生啲緊急嘢 打999竟然唔聽 打第二三次先聽 望見樓下有幾隻警犬係部車入面 就大叫佢地幫手啦 然後佢地竟然unun腳話要睇住部車叫我地打電話報警 跟著就等左差唔多半個鐘 班狗先衝到黎 但明明我由警處行過黎先15分鐘

besides, 去過警處落口供 坐係度等嗰陣 聽到門口counter班狗係度閒話家常 有講有笑 真係痴線
試過俾人偷銀包 兩日之後已經有人通知我拉到人
你睇吓街邊呃人班健身狗就知啦
同一招玩足幾年呃人都可以冇人理
如果差佬有心想搞死佢地嘅一早搞咗啦,香港警察???? 算鳩數啦
八達通公司有無係你報案個日就同你講邊間七仔location 時間 同消費金額呀
人地樹大有枯枝咁啱比你好采一個唔小心撞到一個咁多嘅敗類,唔好一竹杆打哂成船人,警察係 hero係superman
諗吓休班個陣可以作咩案
你試下係英國報電話滋擾 睇下有冇人理 香港警察算唔錯啦
過左三四日我地捉到個司機 嗰陣當面同差佬講左 所以佢先會俾人塔上警車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞