啲警察究竟有乜撚野做

177 回覆
1030 Like 35 Dislike
試撚過報警又係咁,又乜乜柒柒唔係佢地理,叫我打去第度,想做個好市民都唔係咁易
咁都要睇你報咩先 唔係咩9都搵警察架麻
冷氣機滴水搵食環 野豬唔該搵漁護
唔係總會有,而係大部份都係依類人,仲有,你要知道佢地逗緊幾錢人工

咁你要講住邊區啦,sp,或者總部緊多ga
之前去警署報失 一入去一個人都冇 嗌2句先有隻狗攞住手機(傳說對決緊)出黎
孖必行街
行下行下又收工。跟大蛇去叫雞
人在江湖 身不由己
講邊區又有乜所謂
荃灣區行出行入都成日見到差佬

你講所謂總部果班多數都係便裝同office位
好多係差人你都唔會知
唔會著軍裝周圍走
所以總部附近真係唔會太多軍裝行出行入
佢地都係警車出入多

咁唔知你又住邊區咁少差人呢?

同埋
用一部分渣流灘既廢警斷定差人大部分都係呢班人
好似夾硬左少少
換言之即係人工少果班私人公司員工返工就唔會鳩流流?
個人認為同𢭃幾錢人工既關係唔太直接
係機構大,自然會有較多低生產力既staff
我都聽過樓上滴水都係報驚搵差人
有時都唔係好明你想佢點幫你
你靜音囉,佢又煩唔到你,佢地又要凌晨係咁打電話,由佢地辛苦
樓豬電話密碼係心形
根本呢個generation模糊哂警察既職責
樓上冷氣機滴水又報驚
唔識教仔又報驚
樓下有人唱歌又報驚
對面屋夜晚開燈搞到佢訓唔到都報驚
你應該問而家到底有咩係唔報得驚

利申 唔洗問我點解知 政府工經常會見到System有面呢堆野
樓豬 身有屎? 無端端邊個得閒搞鳩你。叫你講個故仔都擠牙膏咁撚樣,唔肯正面答。想過警察一棟過你搞啲蘇州屎?

以為上連登屌警察就有人盲撐
想知點搵到
咁其實夜晚晚樓下有人大聲唱歌應該搵邊個處理?
我見有時都係警察黎趕佢地走
因為我地俾得齊d call record同埋時間
負責個差人check得到對方個電話number有幾次岸鳩到用自己名登記
所以一俾個名我地就知邊個
上面話一撚樣

有老婆就唔好呃人感情啦
講啲唔講啲
叫所有坐報案嘅差佬去上堂,然後係報案室幫樓主裝app防133
防止罪案都要有合理懷疑, 動機, 等等其他既因素
唔一定有曬證據就係發生咗, 你唔好係到無限上綱

唔通我懷疑你黎緊24小時會係街邊強姦少女, 警方又要受理派人24小時跟住你防止你有機會犯罪?
警察唔係幫你做野架
因為你係搞細路既罪犯
警察係對付你架
晚11到早7就警察搞
但係日光日白都大把人報咪又係入警察數
懷疑有班大陸佬用偷黎既卡提款阿,成大班排住隊,人手幾張卡,密碼要撞幾次
樓主不如反思下自己,再搵多啲料比警方

以為係連登屌警察會獲得支持,好彩連登仔思維清晰
錄佢音
抄佢牌
叫佢係佢本簿寫低你想報咩案,同點解唔受理
然後搵議員同投訴科

利申 上網睇番黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞