周國賢 - 仲間音樂會(24/4-26/4)

599 回覆
74 Like 7 Dislike
坤哥多C9fan子
腎要慢慢黎

盧婉欣都開得
MOOV LIVE 周國賢
仲間 Day2 2019.04.25

(獨白)+字幕
1 天馬行空
2 極樂
3 14天
4 こいのぼり+時空 (high位)
5 守口如瓶
6 凡夫的樂章
7 目黑
8 一個人回家×在天之靈
9 君をのせて(天空之城)+失散時光
10 Children Song

-break(琴)
11 鑿壁偷光
12 橡筋
13 最終幕
14 永遠太遠

-break(結他)
15 鬼才
16 去他***的世界
17 灰人

-break(鼓)
18 錢七 (w/ ZARAHN)
19 如果感覺有顏色 (w/ ZARAHN)
20 怪誕城之夜 (w/ ZARAHN完全體)
21 搖滾小學

22 宇宙搖籃曲 (原唱:張繼聰) (千與千尋theme)
23 月球上的人 (原唱:陳奕迅)

24 黑歷史
25 命運是你家 (原唱:Beyond)
26 Go with the flow

encore
致謝詞
27 灰色小飛俠
28 離魂記
離場音樂:Smells like teen spirit (Nirvana)
今晚正到On9
銀河鐵路之夜 啲歌易入口啲 同埋我今次唔係好聽得明佢個run down
痴撚線 我都聽到
你地究竟坐幾前
我電話影好多noise

小薯第一次睇本地live

老實講好討厭影相,拍片既人
巴打係地面最中間?
我地面左邊企足全場都冇人屌喎
影幾張都合理嘅
地面右邊 我聽到地面中間有人屌
銀河鐵道之夜太高質
主題 舞台設計 rundown 都好屈機
有時三部曲仲要好有外太空宇宙feel 世界級
又有中間同台上兩個台
成個場玩到盡

今次個舞台設計有d 唔知想點
地面中間好多人企喎
可能習慣左 睇live唔可以拍攝啦

天馬行空個陣都冇乜野,一到極樂 上面睇落去d mon多到..

到底入場睇欣賞個live定係為左拍片影相?
6 15 16 17 19 20 21 22 24 25 27都唔識
有啲歌真係太冷門有啲無癮
有啲新歌就未聽熟
依位師兄肯定係睇開日系live啦

又講真
而家依個social network年代
影幾張相打卡真係無傷大雅既
當然唔好全晚狂影咁騷擾人
哂冷仔都冷門?!
連腎仔自己都repost其他藝人post嘅story啦
我諗只要唔好騷擾到人 都無傷大雅
啲人都望唱個個架啦
你講嗰啲好多唔係翻唱就新歌唔識都正常嘅
不過鬼才+去他***的世界嗰part真係超正
我明白冇明文規定唔比影相
但只係覺得睇live既回憶係應該放係心入面
成班拎哂電話出黎紀錄 係幾唔尊重台上演出者
agger
影一兩張都算 我都有象徵式影張相po ig story
首首歌拍片真係jm9
我都覺得唔係咁好
但自己影左極樂 最終幕 同月球上的人
頭兩首真係太鐘意
我係越中意既歌手就影得越多 留返屋企自己j
所以話冇明文規定唔比影相
但只係覺得全心欣賞場演出係基本尊重
收返埋部電話啦

(負皮我個條友出黎反駁下我啦 偷偷摸摸做乜
以周仔性格, 聽晚一定all in, 同埋玩到唔願走.

26號嘅團友準備好未!!!!
22 宇宙搖籃曲 (原唱:張繼聰) (千與千尋theme)

呢個應該唔係千與千尋theme, 係幽靈公主
因為背景有 樹精 同 麒麟獸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞