2018-2019 火箭圍爐討論區 20

1001 回覆
6 Like 14 Dislike
唔識分佢地
但好多拎jh last shot黎做spin
yes 講真 無哨都可以贏波嘅
好想再睇到regular嗰場登子3分戰勝哨子
型到仆街
嬲撚到唔想講野
一兩場就話姐
都無乜可能咁樣贏足4場
咁始終箭hater一定多過fans
一嘈哨問題就有一大堆盲反
覺得我地淨係靠哨贏波/還債
根本無得拗
同埋今年啲ref真係好有問題
唔淨止勇箭 其他場都有黑哨架啦
如果唔係今朝佢地亂咁吠 咒登子波叔傷
我都無咁嬲
比賽要「緊湊」
lm登登入返多啲fg唔洗靠ref
今日你同PJ wide open把握好啲Harden就唔使俾人夾成咁啦
今日gordon已經好撚勁

佢算係咁
屌少佢一日
唔讚得架
好消息係KD下季好似真係要去紐約人
唔信佢會

NYK有咩好
一開始射撚走哂啲波唔係後面救贖自己 最大戰犯我覺得係cp3同capela 全場隱影咁濟 cp除咗啲零星嘅單打之外帶唔起隊波上年打勇靠cp carry㗎嘛屌
下季cp進一步退化 又補唔到強 都未必有機會
pj就算啦 佢已經差唔多係表現最好嗰個
PJ全隊最高+/- 仲係打最多minutes
無論係講佢嘅發揮同表現都係最好咁濟 可能底角三分唔可以要求佢太多啦 防守同籃板佢真係價值連城
冇辦法
淨係靠防守係贏唔到勇
一定要攻防都有發揮先有機會
一去到關鍵時候kd冇人阻到
兩分兩分比佢拎好過 打關鍵時刻根本唔著數 仲要球證加乘 火箭要贏真係要大家都起到q要一早靠三分拉開啲分 去到最後唔係咁易有機會起到三分
希望下場偷到場主場返到主場再收結
火箭計條數係:
登登得分同kd 差唔多
其他人就防守+3分追平klay curry既得分,甚至勝幾球
然後就係capella籃底既分數,呢到要勝到勇士

咁先勝到

今場要找戰犯既,一定係Capella ,波叔,house 3個,佢地無表現到預期既效果。

但我覺得波叔係因為無河神backup先就住打,第二場應該會好好多,仲有Faried應該會試一試出佢,Capella頂唔到咁長時間既高強度運動戰
其實,講句大家都唔想聽既說話,客觀睇,火箭出線機會真係唔大
本身都唔大 無咩期望過
未打就已經知喇
宇宙勇wo
邊個敢講對勇士有優勢?
話就話house同Capella係戰犯 但唔怪得佢地 一個冇經驗 基本上對位kd kd好似對空氣咁

Capella同harden嘅連線斷得好緊要 佢一時之間打唔到平時水準好正常 平時都係靠餵波

cp3睇埋下場先講啦 佢除咗單打之外 最重要都係執harden手尾同harden出場嗰陣帶隊 依場佢真係難辭其咎我覺得 多失誤少助攻 帶唔起對波 當然一部分原因係3d手感麻麻 Capella打唔到佢嘅優勢 但依個應該cp去幫佢 冇理由靠Capella自己搞掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞