求搵番一套細個睇過既漫畫 果個漫畫人物係斷臂/義肢的

381 回覆
88 Like 6 Dislike
反斗劍神
痴撚線

我問左呢個問題十年都有

多謝巴打
好似唔係 因為我記得主角係男人黎
搭單問
有套漫畫係講d毛蟲食人
女主係後頸俾條蟲咬左啖定咩,之後d蟲當佢係自己人所以冇食佢
細細個睇左少少覺得太核突就冇睇,而家想搵返
你呢套太出名
以前d作畫癲到
巴士,飛機既話已經睇過逃離伊甸園
搭單求秒

套野大概係十年前 時空穿越加機甲元素 動畫嚟 可能喺TVB/有線播嘅
淨係記得幾個scene
時空錯亂: 喺學校走廊見到時而正常時而破爛塌陷嘅情景
穿越時空嘅裝置?: 喺城市嘅街道 一間幾大嘅空鋪 無開燈 只有一個有櫈嘅裝置喺中間
機甲: 有駕駛員頭盔, 男主曾被逼戴上可以顯示女性模樣嘅頭盔以掩人耳目

上面幾個scene都唔sure係咪出至同一套 一直都搵唔到 求大神秒
屌你老母
求各位大神幫幫手
細個起axn睇過 一班中學生有超能力,個男主識真空波咁既 好似仲會有機械人,女主好似識用風做箭
跳進時間衝前行 夢著危難也前行?
啲機甲係唔係3D?
應該係畫出黎嚟
十年前應該未興用3D掛
真係唔多記得
因為有套 女神後補生
但佢係宇宙嘅
呢套緊係要講「黎啦黎啦黎啦,掂啦掂啦掂啦,xx雷動光」
多謝巴打先
會去搵嚟睇下
屌你老豆
套野未完?唔係最後打紅蝶就完左咩
好柒你呢d我地以前個年代叫做kai子
細個喺有線兒童台睇到一套類似西遊記嘅動畫,個主角孫悟空出大招嗰陣會有好多鐵環套喺個金剛棒到,愈多環就愈勁
最後大結局係師徒一行人穿越時空回到過去搵咗好耐
搭單求秒
應該2000年左右 無線播既
有班部隊識變身做生化人 打怪獸
佢有變身畫面 類似身體入面既病毒 由體內變支針
衝穿皮膚表面 再好似開傘咁打開 包覆全身

女主就有超能力 可以消滅怪獸 但控制唔到 要靠機器
當隻怪獸變大時 女主就會畀某機構帶去現場
之後就要入個白色太空艙 個艙係一個增大器黎
可以將女主能力實體化 變到隻怪獸咁高 之後女主會攬住隻怪物融化佢
集數好似得6集 有3D
個動畫名好長9唔搭8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞