[錶撚入]擺低你哋戴緊嘅錶(20)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
雞仙星期五

今日由意大利新鮮運到

古典款我覺得寧小勿大,36mm 都好睇

原裝錶帶深綠色,頂唔順。雖然差1mm, 但都響櫃桶隨便搵條18mm黑色頂住先。
多謝收看
有冇人係RR訂過錶?
佢話5-6星期多數會唔會準時交貨?
第一次買唔清楚
Panerai 有咩問題,唔俾有人真心鐘意。話曬幫過意大利海軍造錶,又有史泰龍加持。其實點解總有人自命清高鍾意踩其他牌子,識人過億身家都有幾隻Pan仔 (仲要係104果d入門款)我覺得真心中意玩錶既人唔會睇唔起某d 牌子。
成個 dial 都係 lum?
我戴JLC都有人問五千得唔得啦
下一句又係點解唔加少少買撈
36其實好fit一啲都唔細

呢隻正
史泰龍戴就型,但見到好多隻手都太幼 ... 明顯為牌子而戴
我真心睇唔起MVMT 同 DW
我抵死
wow, 好正
呢啲係配飾,唔係錶
依家都過曬氣仲會有人為左牌子而戴咩
喺機場返工見過唔少crew戴DW
大家價值觀唔同囉
有人係 omakase hunter,有人係爭鮮撚,都係壽司,但大家對佢個理解同心目中份量都唔同
https://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=22452288

利申:嗱 我冇考據過上面篇嘢有幾成真

但睇完真係唔想要pam
牌子有個人喜惡絕對正常
不過如果見人戴啲自己憎嘅牌子就踩的確唔係咁好
……就算踩,唔好踩得咁明顯
這個嘛……
始終唔係人人都對錶都有強迫症
錶面印歪啲啲咁多都鬼殺咁嘈嘅
https://www.panerai.com/zh-tw/collections/watch-collection/luminor-due/pam00904-luminor-due---42mm.html
咩叫大而無當睇下呢隻就知
重型嘅crown guard, 幾咁 sporty
防水係……… 3 ATM, 咩玩法呀
我真係睇左幾次,有無睇少個零
3 ATM, 意大利海軍, 真係得啖笑
仲有,踩一個品牌同踩一個人戴自已憎嘅錶係唔同。

我唔鍾意咩有我自由,但如有朋友,巴打戴pam 我係唔會踩。因為人人戴咩錶,鍾意咩都有自由。請攪清楚。

仲有,我從來無批評過pam價錢方面嘅野,只係講個brand 本身。唔洗講咩過億身家朋友都戴嚟做supporting. 有錢人都戴係唔會令隻錶好左。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞