[錶撚入]擺低你哋戴緊嘅錶(20)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
其實navitimer 8已經young左好多, 只係接受唔到個日曆窗放喺4點方向 btw當rolex 16520炒到黐撚線, 用緊zenith的我表示自我感覺良好
Chrono錶巴打有冇研制過tag heuer隻carrera heuer 02 gmt?
我自已覺得佢個鏤空幾好j,但唔知tag heuer Chrono in-house得唔得
不了
反而tag heuer 01都有考慮過, 畢竟佢同賽車關係密切而且自己都鍾意賽車, 但試過如終覺得太大隻
我搵唔到地方試
都怕45mm好大 但其實依家戴緊百記都44
反而想知道01 02除左佈局仲有冇咩分別
主要分別係動力儲存時間長左 (02係80小時, gmt款75小時, 反而01得50小時)
計時錶買真力時有買貴無買錯
百年靈我覺得好 man. #y
隻 shadow flyback 幾啱心水
佢好似勞力士咁,極保守。
有準確嘅 spring drive 做計時
佢唔會用傳統機械做計時錶
唔計sd唔係全機械芯,其實好準,鬼佬帶一星期都唔過1s秒差
呢隻如果依加買幾錢度 好靚好想入
見R R得皮帶
明白
其實鏤空計時我最鐘意Defy El Primero 21 不過已經out budget
所以見 tag heuer隻02平平地想諗下入一隻
呢間基本上冇問題 做左好多年
好似無咩人鍾意tag
我呢隻屋企人送
如果考慮tag heuer呢隻都諗得過, 本身用陶瓷圈而且41mm size適中, 雖然係用ETA機芯不過機芯起碼穩定耐用搭夠
巴打鐘意鏤空都可以考慮openheart, 雖然錶盤唔係全鏤空, 不過價錢相對無defy咁貴
睇中呢隻defy, 唔知出面賣緊幾錢
有冇巴打留意vacheron constantin?
想入隻second gen 既overseas
唔知邊度買二手信得過
Heuer 淨係對Monaco有興趣 但入手順位真心比較低
hahah i prefer monza
落咗幾日雨,終於可以曬下太陽

呢個角度似可樂圈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞