(多圖整合) 香港騙案?整霓虹燈個位巴打上次kickstarter都走咗數

605 回覆
2158 Like 6 Dislike
no, 同一個人, 佢改一改名咋嘛

請教點走數呀?我朋友不是我?
留名睇回應
香港人D基因同大陸佬冇分別

呃錢死全家
有段時間都好沉迷KS,幾乎有香港Project就Back,尤其連登開Post既都會支持下,包括之前《日紙》、《 Raid of Regions》等等,有個集資爭取英國開譚仔都Back過

時乜命乜,即使概念同設計合格,目標價Set得低,都唔一定達標;有時擺上去搞笑反而超資幾十倍,比如《Engineer's "Excuse" Dice》。而作為Backer,唔好忘記自己投資身份,其實需要監測過程、提供意見,到最後成本上升可能要幫手填數,試過Back個3D Printer,因為成本上漲,埋單要加多100USD運費

如果雙方唔合作亦唔盡責,最後只係一場賭博投資。無論如何都想見到香港Project成功既,希望佢做好個燈牌。
ks老老實實唔係一個好差嘅平台
但marketing大於所有嘢, 根本好多人為gimmick而開D根本做唔到嘅campaign
錢就袋咗, 最後冇出品, ks唔做嘢又冇人奈得佢地何
一個人開兩個分身自問自答?
幫手推下
佢慣用技倆啦, 講嘢串柒柒
World council原來都係佢地
食完飯一推
差啲買咗
咁講,ks不乏好project, 但同時好多害群之馬
最初係kickstarter到back左the world council, 個backnumber係百幾,算早期

到佢地公佈正式出貨之後一直都未收到隻game,你佢地fb留言出post問又扮睇唔到,pm乍然地追左成兩三個月都無結果,又話寄左幾次又話佢地都有損失,成個feel係完全愛理不理咁
錢已袋
琴日出post 覺得有問題 d 人話支持下 on9
諗好藉口未呀, 上水啦
再推
我琴晚出post 仲比港豬話我
今日你幫我証明
巴打搵唔到證據煮死佢地啫,唔緊要而家證明你諗嘅嘢係冇錯
只係我覺得邊有可能出post 隔兩日就有哂價錢 又集資
又有盒 成個騙案咁
個lokson係佢fd幫佢宣傳姐
睇唔到有咩證據隻野係佢做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞