(多圖整合) 香港騙案?整霓虹燈個位巴打上次kickstarter都走咗數

605 回覆
2158 Like 6 Dislike
四月頭designer借我連登出post後反應熱烈,Designer見到有人建議話做kickstarter,記得我有經驗先問左我意見。佢再去搵廠同報價,最後確定可以mass production。

你3月22就搵廠啦喎,關個post反應熱烈咩事?
其實你一開始就諗住上kickstarter明講就得,唔使扮咩反應熱烈先上

畀人踢爆咗個ac係lok man leung, 你一開始仲要扮唔係佢跟住話冇關係只係想搵佢幫手宣傳,之後又改口lok man借ac俾你

前言不對後語,你就算唔係lok man,講嘅嘢都唔可信啦
又俾人踢爆上年11月佢同lok man已經搞緊呢壇嘢
仲話lok man呢個project冇份
仆街啦你 lok man
畫又唔識畫 又冇創意 今次仲害埋個designer
你自己拖數係你嘅事 我唔該你好好交代返
俾返錢/出返貨俾人
今次俾你累撚到真心喜愛設計/香港文化嘅project都沈撚埋
屌你老母啦
你好好澄清一下 仆你個街
推上報
https://lih.kg/hjFmaPX

睇返有巴打track返個designer facebook, 根本lok man係個project其中一分子
又俾人踢爆多次,你覺得之後你講嘅嘢仲有冇人信呀?
好撚悲哀,個個淨係呃呃氹氹咁做嘢
有心想做嘅人就永遠冇得發圍
我諗唔係呃飲呃食既
香港後生仔女通病,太高估自己既能力啦
手作仔可能好靚,但去到mass production根本handle唔到咁多細節要跟,咪仆街囉
你留意好多後生仔,個個都當自己商業奇才,真係唔搞,一搞就要大project
呢壇野,根本一開始就應該學啲皮革友咁handmade逐張單收到錢先整,有乜理由一去就kickstarter大量生產
唔諗住出貨梗係搞mass production, cap多好多水嘛
Board games d rules 真係唔係話咁易
好似法律罅咁, 要瘋狂補漏

利申: 有份幫手諗過一隻 board game o既 rules
百里香有呃人咩
有野賣係可以光明正大咁宣傳喎
Boardgame出到嚟唔好玩多bugs都算, 最少要出到貨俾人
Hot Toys 咁複雜就話搞成年啫
Board game 唔係應該好快出到貨?
其實隻世界議事會好唔好玩
我初時都好有興趣,但見身邊無人陪我玩先無買
依我所知佢地一直有賣貨俾街客(當然又係成日拖人數等等)
但kickstarter個邊接近成年冇理過d backers
我今日出咗呢個post佢地先出咗個相隔成年嘅update

擺明本身係想cap完水唔理
依我所知評價幾差下
黐撚線
真係完全當班 backer 係水魚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞