[PS4]Gundam Battle Operation 2 [28] 舊型機就算來再多!也休想幹掉我!

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
有人用G5 換走光槍上彈炮,無他既,想配合入格姐,但咁樣我做乜要用 g5 , 用原鋼or g3仲好
g 4支炮其實先係重點,d 人不停講咩咩叉好耐,reload 好耐之類,都傻豬既,你射程有800,你企起800距離道都冇人知道你既存在,怕撚咩,最重要就係火力夠勁,一下收人皮,低風險高回報,咁著數怕怕咩等
用慣左4號機
見你呢句走左去用兩場nt1
感覺上nt1比唔上4號機
支槍叉完打5號機得28xx
Nt1得6格遠距插位太少
插完射補先得37 作為中距離射機上限唔高
其實G5換筒
同NT1換走佢支專用光槍一樣咁不智
nt1筒格汎機
g5筒格支機
定位有啲唔同喎
G4支炮我試過穿4隻 係遺跡
封晒中間兩個點
最後幾十秒贏緊幾百分對面沖出黎搏殺殘血ace
比我一炮打到佢地唔駛追
NT1 強在
遠有叉beam,叉得快 OH率又低
中有腕炮又快又痛
近有連斬、急回x2
又有大盾

btw, G4除左光槍同大水喉之外,其實仲有無副武?
G5強勢唔係埋身格嘛
又無防爆,又無急回
Beam腕炮 彈速唔太高 不過中3下可以打停人再沖上去斬
頭炮就因為冇位set快捷好少拎黎用
係,睇 youtube d 日本仔g5換走支光槍變左谷左上前線同汎對撼,先唔講技術,排面屬性你都輸一半,你格人2千,人地格你4千,搏唔過
咁應該同G5支腕炮一樣
但G5要4下先停
同埋g4個盾仲勁過nt1 500
g4都係4下
G5呢啲武裝其實ok既
但前題佢要係支援機囉
光槍如果你玩到咁上下,就會發現好用過筒

筒->格 有條件,距離300内,而家汎機9成有急迴,你未必格得中/下格倒地,有機會反而俾人筒格番轉頭

光槍,速度快,可 charge ,我400内可以 無風險射,而家400以上場好少筒了,大家都拉住距離400内磨下光槍,一槍 charge 完2千以上,冇風險
NT1同4號單挑 NT1贏在支光槍同兩急回
做為針對返支援機用
唔同其他機連汎都斬埋咁強勢
就係咁玩,d 人近戰時侯,你就起800遠距離射,點都中到一,二隻,扣8000起,最多試過過萬,
NT1同G4 單挑一定逼佢埋身打
G4無機會出叉炮就廢左半臂
汎8000
突10000
支 6000
光槍優勢勁在唔會射停自己人
依家上前筒格除非你係 突斬支 嗰隻大傷害
你筒格完打人4千血,對家兩個人一人一槍你都換返血

G4 插滿 123 有 49射補其實好誇張
450 鐳射大炮 插滿 123 50射補 FA 49
西米路都係64only
高機渣後期 去到55射補但玩筒

高cost汎機玩光槍既最勁一定係G4走唔甩
仲要本身支槍係升級版
上場,知道自己位置,目的,唔好 跟埋汎機上前,保持400内距離,見到支援起400到500内就全力攻佢,唔好俾佢偷雞搞停汎機,你已經幫到忙,g5 格我當佢用來近身自保用,或者用來秒支援機
係,攻擊首要就係保命保血,換血就不智,筒彈速慢
G4同G5 支光槍無得連射,叉槍要5秒
計輸出同NT1 支槍應該差唔多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞