曾俊華公布政綱:盡力推行23條立法 沒有理由繼續拖延

354 回覆
13 Like 192 Dislike
無人care人民幣做香港儲備結算呢件事???

點會唔care,呢點可以確定原來曾俊華先係最evil

果然細節先係魔鬼

係既話就係最evil

但原文係做結算, 推廣人地用, 香港哩幾年政府條line一路係咁

推廣人民幣作為儲備和結算貨幣
人民幣已經成為全球五大流通貨幣之一,更在去年 10 月正式納入國際貨幣基
金(IMF)特別提款權(SDR)。人民幣作為儲備和結算貨幣,有利貿易兩方
減低匯率風險。作為國家「十三五」規劃指定的全球離岸人民幣業務樞紐,
香港有能力也有責任推動這方面的工作。

除左用香港外匯儲備有咩能力推動,一帶一路洗撚你香港推動咩,好明顯最有效方法係同親香港trade親都用人仔結算
記得有班連登仔支持佢

姐係支持佢立23條啦

全部賣港賊等候去紐倫堡啦
好恐怖,而家開始話23條無問題,做好細節位就得

共產黨大勝利 港豬
我發現我理解唔到連登仔嘅思考模式
係呀邊個做其實都係一鳩樣,咁現實又一定要揀一個,既然係咁我傾向支持睇落去冇咁乞我憎嘅品客有咩問題?
定係想欖炒俾林鄭同葉劉做?
唔立23條,支共將國安法塞落黎俾香港係咪會好d?

因為個樣唔黑你僧就支持人
死傻閪仲要走出黎7,唔認錯
我發現我理解唔到連登仔嘅思考模式
係呀邊個做其實都係一鳩樣,咁現實又一定要揀一個,既然係咁我傾向支持睇落去冇咁乞我憎嘅品客有咩問題?
定係想欖炒俾林鄭同葉劉做?
唔立23條,支共將國安法塞落黎俾香港係咪會好d?

因為個樣唔黑你僧就支持人
死傻閪仲要走出黎7,唔認錯

就係有咁多港豬香港先搞成咁

果然細節先係魔鬼

係既話就係最evil

但原文係做結算, 推廣人地用, 香港哩幾年政府條line一路係咁

人民幣已經成為全球五大流通貨幣之一,更在去年 10 月正式納入國際貨幣基
金(IMF)特別提款權(SDR)。人民幣作為儲備和結算貨幣,有利貿易兩方
減低匯率風險。作為國家「十三五」規劃指定的全球離岸人民幣業務樞紐,

除左用香港外匯儲備有咩能力推動,一帶一路洗撚你香港推動咩,好明顯最有效方法係同親香港trade親都用人仔結算

除左香港,支共仲有邊個國際信得過既金融中心

幫人做結算等於自己用嗰隻貨幣?

你估香港轉人仔恆指跌幾多?

真係駁你都哂氣
好撚恐怖
開始麻醉到23條立法都話冇所謂
薯片上台應該做乜都得
好撚恐怖
開始麻醉到23條立法都話冇所謂
薯片上台應該做乜都得

香港人最出名係對人唔對事
無論你套野好定壞
buy你個人就buy你所有野
唔好咁低智
你以為撐另外個d就唔會立23條
反抗又唔夠勇武
而家係揀一個可以改善到整體環境既人
而唔係盲目追求所謂自由,但係所失去既係本來應得既權利

收皮啦 屌柒薯片一定撐另外個d?
23條咁敏感,薯片佬後面班pr都要冒險咁樣主動提出黎,原因都不外乎:

1. 講比上面聽,方便入閘

2. 同鵝打泥漿摔角

個個都一定會問鵝點睇23條,基本上大方向都唔會變,都話係憲制責任架啦,而家係睇細節上邊個聽落冇咁鬼者

利申:花生
見到班人仲爭住同薯片含撚
真係無得救 落地獄啦
呢個係炸彈黎,乜佢班PR 無提佢?

佢可以正式宣佈退選

你覺得佢係想選到咩

立左法就係立左,由無得用變有得用,仲唔夠痴線?

咪即係基本法lo
傾果時鄧小平好好先生
到97之後咪又係另一回事

曾俊華立23咪一撚樣
呢個係炸彈黎,乜佢班PR 無提佢?

佢可以正式宣佈退選

你覺得佢係想選到咩

你覺得你地反對有咩用
你有票咩?關你撚事咩
就算人地政綱係服從中央
只要係班小圈子到夠票
邊個得閒關心班港豬民意

果然細節先係魔鬼

係既話就係最evil

真係駁你都哂氣

咁人地唔撚會因為你信得過就用俾你用人仔同佢結算同做儲備

話冇分別個d真係懷疑佢連23條係乜都未知

copy一次俾d小學雞睇

"香港特別行政區應自行立法禁止任何叛國、分裂國家、煽動叛亂、顛覆中央人民政府及竊取國家機密的行為,禁止外國的政治性組織或團體在香港特別行政區進行政治活動,禁止香港特別行政區的政治性組織或團體與外國的政治性組織或團體建立聯繫"

呢條法一立
我諗大部份泛民政黨,連登仔,港獨,講獨,本土派全部拉得

果然細節先係魔鬼

係既話就係最evil

上面勁多人冇睇足就留言

果然細節先係魔鬼

係既話就係最evil

真係駁你都哂氣

咁人地唔撚會因為你信得過就用俾你用人仔同佢結算同做儲備

1. 冇所謂,唔用咪唔用

2. 人地用唔用人仔。係考慮中國人前景,人仔息口etc,同香港用唔用人仔有咩關係?

當年係因為警權過大先反23條
條友肯定03年之後先出世

人地要做豬豬呀
反23變撐23
黃絲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞