曾俊華公布政綱:盡力推行23條立法 沒有理由繼續拖延

354 回覆
13 Like 192 Dislike
四個人入面有冇邊個講明唔立23條?

胡官 仲話要立22條防止中央官員干預香港

胡官好似都話會立23
不過同時要立22條防止中央官員干預香港

所以其實胡官係最好
23條無撚奈真係憲制責任
推到2047咪又係要立,而且可能更慘烈
但如果有22條保住香港自主既話可能唔同

溫水煮蛙咪你呢啲囉

咁建國派有乜提議呢
原則派如果真係堅守原則
你地直頭唔應該參與2017特首選舉呢個討論啦
好撚現實
根本係現有框架中,冇可能會有講建國既候選人
胡官都係講姐,你點知佢真係做
炒哂車
再細心睇左d民生政綱
其實都係d舊酒新瓶冇料到
有d甚至比689份走數政綱更差
eg:標準工時變左合約工時,取消對沖變左種子基金,全民退保變審查

d新野就係乜23條一帶一路之類
睇死林鄭份政綱都係咁上下
無人care人民幣做香港儲備結算呢件事???
點解無候選人會講盡力推行真普選
點解無候選人會講盡力推行真普選

胡官
重啟政改,唔理831框架
我覺得無論政治,民生
呢份政綱泛民根本梗唔落
你問我直頭連提名票都唔應該俾
23條,831落閘,民生政綱不堪入目
不過我地呢d連提候選人資格都冇既人
除左開地圖炮之外仲可以做乜
準備今年七一搞第二次反23條抗爭

點會唔care,呢點可以確定原來曾俊華先係最evil

點會唔care,呢點可以確定原來曾俊華先係最evil

果然細節先係魔鬼
我發現我理解唔到連登仔嘅思考模式
係呀邊個做其實都係一鳩樣,咁現實又一定要揀一個,既然係咁我傾向支持睇落去冇咁乞我憎嘅品客有咩問題?
定係想欖炒俾林鄭同葉劉做?
唔立23條,支共將國安法塞落黎俾香港係咪會好d?

香港人幾時蠢撚到自閹咁on9
係呀邊個做其實都係一鳩樣,咁現實又一定要揀一個,既然係咁我傾向支持睇落去冇咁乞我憎嘅品客有咩問題?

點解硬係要搵個人支持?反正都要立,點解唔全部4個一齊反,增加佢管治困難。反而調轉去支持佢,等佢有民意基礎去搞呢啲不義法案?

諗起
其實佢已經寫得保守,話會「先易後難」去處理,即無爭議的部分先立法

港獨主張:犯法
小圈子選舉不值一看
捐啦
🎗🎗🎗🎗🎗

從來無期望過,所以唔意外。
會唔會係假政綱爭取中央支持,
當選就政綱廢除。
班泛民港豬食晒屎

點解硬係要搵個人支持?反正都要立,點解唔全部4個一齊反,增加佢管治困難。反而調轉去支持佢,等佢有民意基礎去搞呢啲不義法案?

現實係你唔支持品客=曲線支持林鄭或者葉劉

支持???
現實係你連提名權都冇呀
你只不過係幫中共d後宮抬緊橋咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞