[勁伏]網上訂蛋糕要小心 蛋糕出現裂痕

587 回覆
31 Like 4657 Dislike
個名真係改得好 傻閪
樓主死on9
好撚核突個蛋糕, 我講個款式好撚mk
Check揀完無問題
轉過頭有問題就post上網要公審
屌你老母咩
唔撚係咩都放上黎就代表你岩架
樓主俾人屌到收咗皮

你地可能覺得我唔check 是我問題 , 但係我想講個蛋糕<red>係佢影俾我既時候裂痕已存在</red>。 我放大俾你地睇,以及對比下我收到後的裂痕,位置是一模一樣。

另外 有好多人話我唔check , 當時我只是在盒裡望下,冇好細心睇。

喂屌,點啊?
咁你仲撚好笑喎,睇圖有裂都唔同人講
你都識講啦
知道自己on9左 但條氣唔順
即係講就尾都係因為自己on9而搵人賴
一分錢一分貨絕對唔係由賣家講出口
係由買家判定
賣家整件product出嚟
自己定價咋嘛
佢地點都話好抵好有品質㗎
淨係買家先決定到佢件貨品值唔值得
呢件事上樓主作為一個買家係購入嘅過程中草率檢查
賣家仲俾樓主現場check過冇問題先俾貨佢
樓主冇負自己嘅責任check清楚
事後諸葛嚟有咩用呢
咁唔係個個賣家都有人情㗎喎
整個咁嘅蛋糕係衰左D啊
但就呢件事上睇
個交易係雙方同意㗎喎
除非賣家有刻意隱瞞佢個cake有問題
唔係嘅話賣家都只係follow正常交易手續
你話倫敦金就呃鳩你你一定有賺姐
呢件事暫時個賣家好似冇做呃人嘅事喎
你最多話件cake唔係高水準
就唔可以話佢呃你買次貨同態度差
望過唔代表檢查過。。。。
兩邊都唔係咩好人
一邊就有高低都照拎出去賣
一邊就當個世界圍住自己轉咁
1000蚊一個 發神經 傻仔先買
你冇check清楚即係你交收果下係咪同意同佢地進行交易?
如果係嘅話就真係你錯哂
係你接收同同意果下交易已經完結
除非對方以欺騙同隱瞞嘅方式令你買左個蛋糕
唔係嘅話事後冇得追究
因為一個簡易交易完結就唔可以返轉頭
所以你收果下冇check清楚而對方冇刻意呃鳩你
貨品到手恕不退返
點都係你理虧
你講咩都好人地都可以一句"你當時check左話冇問題喎"收你祖宗十八代嘅皮
我勸你都係認自己傻鳩左算啦
係連登死雞撐飯蓋攞唔返果一千蚊
仲要搞到你自己好柒咋
認真 個蛋糕柒到打冷震
唔係話唔幫你,收成千銀個蛋糕,普通四四方方野都可以整到一高一低,仲有少少裂咁,間舖頭都係仆街㗎喇。只係你事後先發覺,咁真係好難追,你當買個教訓啦。

你如果原意話自己中咗伏,放間舖名上嚟,等大家唔好幫襯,咁仲好d. 但想話追番個蛋糕錢,就真係無咩可能。
人地責任就係比你果陣冇事
你冇睇姐係唔知人有冇盡責啦
咁人地話返比你知有 咪收皮囉
係要係度死r爛r 誓要害撚死人
你呢d人真係快d死左佢
樓豬你反省下點解幾千個負皮喇
係難check既 你買左成千蚊點解唔睇清楚呢
Instagram
遲下買蛋糕都要有一年保養
根本上網買甜品就係on9
又唔知有無牌
又唔知材料乾唔乾淨
又唔知廚房個環境係點
又唔係平過人 質素好過人 整得好睇過人
完全睇唔到呢啲fb ig shop有咩可取之處
希望樓主呢次伏左之後唔好再咁on9
你唔好咬完一啖先影相?
自己唔check清楚邊有仇報
仲要祝佢一世屌唔到女
強烈認為係樓主自己唔小心搞到個蛋糕咁 高低可以係唔小心放左係唔平既位上面

正常人拎成千蚊買個蛋糕會唔check真啲?
一係就on9一係就你自己唔為意整衰左個蛋糕就屈人
理解唔到有錢買一千蚊咁柒又難食既蛋糕但唔攞去四季食buffet
無整舊屎俾你咪執到囉
貨物出門不經退換 好正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞