安歷基同拖舟,邊個呃飯食多d?

156 回覆
123 Like 15 Dislike
我真係想睇沙維教巴,當時夢2告魯夫俾哥狗踢4號位核心,之後哥狗教巴俾沙維做中場發動機,如果沙維教巴就係三代傳承

夢2?

告魯夫教嗰隊就係夢幻隊 朗拿甸奴先係夢2喎
記得哥狗有個訪問講過,佢既戰術唔係要球員猜波,而係將個波送去少防守球員位置。

事實係猜波

猜波只係一個方法 而唔係哥帥嘅戰術 你覺得佢只係猜波係因為你淨係睇住個波點走 你睇下其他球員嘅走位就會睇到哥帥嘅部署同戰術變化

走位先係重點,以前有個post講過點解美斯係阿根廷廢咁多係因為美斯拎波果陣,其他隊友係道睇戲唔走位

成班友唔撚跑唔撚走位
肯走位果d唔係打打下傷撚左就係決賽腳軟
話猜波悶既都已經知你冇撚腦
唔用個腦睇波既咪你呢D傻仔

果d柒頭睇摩狗果d大巴戰術個波飛黎飛去就話好撚熱血好撚刺激

熱血不嬲係勢弱嗰隊先出現,通常應用係泊大巴嗰隊
拖舟接掌嘅皇馬 16/17球季其實要處理好多問題
1. Bale 傷患長抖
2. 正氣跌哂watt
3. C朗 今季亦明顯開始轉踢法

尤其2同3 其實都幾影響未來皇馬嘅改革方向
靜待17/18球季先見真章
希望可以唔駛再見到正氣
其實哥迪奧拿點會得鳩猜
佢係巴果陣臨尾一攻唔入就搵碧基上去打前鋒
係拜仁果陣又係成日斬俾利雲頂

佢進攻手段根本唔會自己限死自己
沙維,細哨,佩奧爾都有機會教巴塞,不過唔會係呢5年嘅事

細哨都有機,咁全球60億人都有機

佢地應該J撚死前幾年4強車對馬體會啦
我就悶到訓著

嗰場波唔係哥斯達不斷整色整水搞鳩轟仔後防有得笑 射個十二碼都搞一大輪唔知做乜咁
我就已經訓著左
哥狗既戰術真係好屈,前幾年皇馬對疤我都打晒冷震,佢利用球場闊度同球員之間既位置真係好勁,同埋佢既反搶真係好癲,只不過佢教波無考慮過隊波既能力去tune
利申:皇迷
哥狗既戰術真係好屈,前幾年皇馬對疤我都打晒冷震,佢利用球場闊度同球員之間既位置真係好勁,同埋佢既反搶真係好癲,只不過佢教波無考慮過隊波既能力去tune

佢係戰術方面真係好勁,用盡球場上既闊度, 務求每刻都控制到場波,佢10-11隊巴完全係打到人絕望既感覺
講鳩猜迪保斯基10世盃果陣就真係鳩猜
照搬巴塞戰術但無左美斯去做突破果一點

當時睇巴 佢90min 入面有8成時間都係短傳猜波 對所有球隊的戰術都一成不變咁 都係咁控住個波猜 我真係寧願轉台睇其他隊 係碼其他隊會有唔同部署 出唔同人個化學作用又唔同 巴真係出咩人都係猜

睇波都頂唔順,都唔知d對手係咩心情

咪好似啲武林高手練到某個境界就會出親都係同一招,如果當時猜波巴塞輸到跌落下遊,我諗都會有唔同部署,正選名單變到星期美點咁比你睇

所以味悶

點解fb啲低質球迷過晒連登 哥狗淨係破越位已經有好多對應嘅戰術 仲未講破密集
其實肥賓都有d貢獻 買落幾個都唔錯

10-11年啲反搶真係好撚癲
利申 阿狗
點解皇迷唔滿意隊波嘅高空波,反擊同防守風格,明明三樣都好屈,唔通學巴塞咁猜空對手好咩

鬼叫d人下下話猜波就係beautiful 防手就沉悶咩

利申 覺得哥9個種先係最悶

悶係球迷既事 戰術上冇悶呢樣野
哥帥戰術 陣型係呢十年教練最前衛多變
悶係因為你唔識波 唔識睇發生緊咩事

之前開過個post講戰術 你應該睇下

我知佢多變 變到二閘踢中堅 龍門唔洗識救波 贏同輸都死猜難猜

咪係,連登仔不嬲都唔鍾意啲球隊著重控波傳波/全能足球整體戰,觀察多年波台普世價值推崇嘅踢法只有5種:
高空波飛將軍,鐵桶陣再高速反擊人多打人少,花式扭過晒對手,卡路士式重炮,意式防守
西班牙,德國,巴塞呢啲踢法無乜人會鍾意

又可以推番上黎
點解皇迷唔滿意隊波嘅高空波,反擊同防守風格,明明三樣都好屈,唔通學巴塞咁猜空對手好咩

皇馬而家十場都冇一兩場有防反入波啦
皇馬反撃由迪馬走已經冇左兩年
呢兩年踢燒味就多

今季拉莫斯都唔知救左幾多次拖舟

大部分場次攻唔入就燒味,何來防反
唔係要求你長期控球但論人腳絕對可能打得幼細啲
唔係拉莫斯救咗幾場已經
講真啲球員咩都羸過哂你仲點PUSH佢地呀
接手冠軍班底就有個咁既壞處
尋日巴既中場又老又慢,前面果三個又傷又散步
對面就迫到你中場都運唔到上去
巴啲後防不嬲笑料
只可以怪巴冇換血
唔洗諗啦掛
講真啲球員咩都羸過哂你仲點PUSH佢地呀
接手冠軍班底就有個咁既壞處
尋日巴既中場又老又慢,前面果三個又傷又散步
對面就迫到你中場都運唔到上去
巴啲後防不嬲笑料
只可以怪巴冇換血

但安歷基同拖舟接手前一季都係食雞胸wo

講起肥賓最重要個下一定係回購casemiro

個陣肥賓開季好順不失球因為有casemiro
但係到打疤狗唔知點解無啦啦棄咗casemiro畀疤狗炒佢4粒
哥狗教到壓力大就走佬
佢咁撚神通廣大咪請返佢教疤囉

但係到打疤狗唔知點解無啦啦棄咗casemiro畀疤狗炒佢4粒

唔夠吉士囉
受唔住壓力 棄用casemiro出james正選
果陣Kroos都比佢用到廢晒

唔夠吉士囉
受唔住壓力 棄用casemiro出james正選
果陣Kroos都比佢用到廢晒

果陣好似係咁比人屌唔出james,但點知而家拖舟都係唔用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞