分咗手受過傷嘅入哂黎

187 回覆
203 Like 6 Dislike
明明可以咩都唔理繼續過我生活
但係真係唔忍心
折磨完啦 可以重新出發啦
好似喺
唔愛就喺唔愛 冇機會就喺冇機會
完場啦 要走㗎啦
加油
佢話俾半個月時間佢
講得好岩
同ex一齊左八年半最後太絕望頂唔順散左
同現任一齊用左好幾個月既時間去克服以往所積累既陰影同對愛情既不安全感
多謝現任一直體諒我同俾無限既愛我
令我走出陰影
其實我明白既,所以我永遠唔會死纏爛打。一開始分手個時我已經講話咁唔好聯絡喇,但佢喊住話想做返朋友,話想去返曖昧個時咁,話可能會有返feel,唔想無左我。開頭我應承左佢,但過左一排我覺得關係好唔對等同好辛苦,同佢攤牌佢話真係無哂feel當我soulmate,所以我主動斬左纜

其實唸返佢真係好撚自私,不過愛情上自私先係正確既,掉返轉我亦唔可以求佢同我一齊,所以我選擇左斬纜,臨分別個時我仲要扮自己無事好快recover到,唔想佢內疚

但我其實真係好攰喇,我已經唔想再相信愛情呢樣野,其實所有野都係逢場作戲姐,係咪?
恭喜你 希望你同現任可以行落去
點會,咁佢要冇feel係佢問題但佢都控制唔到。你要繼續相信愛情呀
加油
任性多一排好收手啦
琴晚搵左佢傾,佢話佢唔想拍拖
叫我搵過下一個
仲同我講 如果有日我放低左佢 可以搵佢做返朋友
但係我好想求復合唔知點做好
佢都講到明其實冇計,但我會覺得係籍口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞