分咗手受過傷嘅入哂黎

187 回覆
203 Like 6 Dislike
拍左4年拖,俾人hurt完之後已經唔想再拍拖,知道自己仆街仔,已經唔可以再放膽去到盡,不如自己一個好過
佢到呢一刻都堅持冇對過我唔住
話係分手之後先一齊既
但我同之前分手原因係依家唔想拍拖住
我真係笑而不語 一個月都未有
我都冇同佢一齊 我地大家鐘意咗大家年幾,但我遲咗表白,佢個時已經要出去讀書了
點會,由對家付出咗先再到我

ex夠講咩你若不離我定不棄啲bullshit? Where is she now?
呢啲人咪祝佢幸福 至少佢冇拖住你呀。不過如果拍緊拖已經識第二個又係唔啱嘅
過左嘅承諾就算 佢之夠話要嫁比我 end up 咪係咁
咁對方咪會有條刺,如果佢真係真心付出咁你點補賞你曾經對佢嘅傷害
希望你會遇到個令你會100%付出嘅人
其實由嘈果日開始 已經拖左半年
當初我心淡時 佢求我唔好斷絕聯絡
就算做朋友都好 又叫我一齊轉公司
我最終心軟 諗住有好轉 應承左佢
點知依家態度180度轉變
最近仲用條仔撻我話介意我地糾纏不清
你話咁既人邊度搵?
雖然我有諗過佢係咪想呃我先咁講等我死心
我已經分唔清呢個女人邊句真邊句假
點解成年幾都放低唔到琴晚又夢到佢訓得唔好
多謝你其實都散左2年,想發展嘅都遇過,有少少曖昧噉果啲,但係自己太清楚自己咩事,所以都唔拖住人,寧願做朋友好過,而家諗返覺得自己真係好無用

做朋友都幾好啊,起碼唔會分手。
發生過咩事
你想問點解分手定係點樣曖昧
點分手
啱呀 唔好之後先後悔
會好驚 好擔心人地係咪想玩我 之後就想將段感情不了了之
但同鐘意嘅人做朋友實在太可惜
千其唔好咁,收埋自己有乜謂
應該唔喺第三者嘅
同事之間日久生情 明嘅

慢慢move緊㗎喇
一直用pain theory 去幫自己
點遇到呀
Pain theory 姐係點
簡單啲講 就喺不斷去做一啲令自己會心痛嘅嘢
例如喺一個人重遊舊地 睇返啲合照等等

當你好Hurt好痛 再喺現實嘅情況下 令你不得不反思
然後發現 就算你再痛都好 佢都唔會知 唔會理你

你唔救自己 冇人會救你

我試過自己一個飛去同佢去過旅行嘅地方 一個人行返整個行程
我都有做緊部份 日日都諗起佢
自從知道佢現任已經見埋佢家長
我個夢都開始完 痛都開始麻目

所以不得不move on啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞