[Oh sorry] NBA 2018-19 NBA regular season討論區 (100)

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
大把人有傷啦
Kobe 果陣殘晒添
禾想睇下登登可唔可以承受到咁多燈神既祝福
占士呢種二三線球員洗乜反 得閒踩一兩腳吱篤尿就走架啦
因為已經無人迷占
登仔今年個feel似狗鼻09年輸左上年final果排
kobe 有撚咁勁
唔好玩啦
登仔今年個feel
係追佐郭37.1個記錄
當然現階段比唔上高比
但高比無登仔今季咁勁
打勇塊雷實撐

其他都反
唔好玩啦
登仔今年個feel
係追佐敦37.1個記錄
當然現階段比唔上高比
但高比無登仔今季咁勁

今季登仔40.50.60都係極之平常
當然現階段比唔上高比
但高比無登仔今季咁勁
?
講緊職業生涯
始終登仔仲未有總冠軍
但講season.高比真係追唔過登仔
直情係用變態黎形容
比起curry呢個3分仔仲顛

本季數據:36.5分7.7助攻6.5籃板2.2抄截,累積334顆三分球

哈登近兩戰面對灰熊和馬刺分別砍下57分、61分,接連締造一連串飆分紀錄,加上火箭戰績持續高歌前進,也讓哈登的MVP聲勢水漲船高,有機會連續兩年勇奪年度MVP。

2、安戴托昆波(Giannis Antetokounmpo,上週第1)

本季數據:27.5分12.7籃板6助攻1.4抄截1.3阻攻

傷病麻煩症侵襲本季一路順遂的公鹿,包括波格登和米羅蒂奇都陸續掛傷,就連安戴托昆波也缺席了兩場比賽。儘管近期戰績動盪,但挾著前面累積的資本,公鹿聯盟龍頭地位仍舊難以動搖。

值得一提的是,安戴托昆波在面對76人一戰中狂砍生涯新高52分,外加16籃板7助攻。
六十極之平常?
okay 你說服左我
我正式宣佈
登仔>狗鼻
change sick bell
睇哈登.差唔多場埸40.50分起跳
一變態起上黎就57.59.60.61分
但我認為仲未到登仔極限
KD>MJ>KB>JH>>>>>>>>>>FOJ
字母哥咪就係打左超神成績
一樣比哈登壓到傻左
佢step back真係無得mark
FOJ如果一開始係西岸
歷史地位會唔會同勒夫差唔多
都係刷到數據但係嬴唔到波
Kris Dunn Matt James Kent Bazemore Jordan Hill
12-13全面能力絕對係top1喎
哈登本季一共有8場比賽單場得分上看50分,而NBA其他29支球隊只有10名球員能在一場比賽拿下超過50分,一球在手的得分能力讓火箭近15戰取得13場勝利,繼續坐穩西區老三的位置。
1213kd勁過佢
攻KD效率高,防比唔到
鬼叫佢做利記老細
foj防守吹撚大左啦

頂幾下gasoft就呃到人佢防守啦

投票個班垃圾咪又係睇highlight
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞