紐西蘭槍手白皮書翻譯本《大殖民時代》

100 回覆
63 Like 4 Dislike
巴打
你嘅引言寫得好好

啱啱過去嘅14號,作者已經開左佢「反擊」嘅第一槍
白人平民同穆斯林嘅全面戰爭已經開始

宜家再嚟檢討已經太遲,better late than never
若果仲用二分法極端左右翼嗰種標籤只會惡化事態
愈壓迫作者道出嗰種文化危機嘅理念只會將更多人推向暴力一途

惟有鼓勵討論分析槍手背後理念同動機先有望阻止更多悲劇⋯⋯檢討移民政策亦迫切
多謝巴打既讚賞,我都係略盡綿力。

唔單只香港,全世界都要正視呢個問題。我一開始總結咗幾個議題,我地應該集中討論。

其實好多問題都係一連串,但係重新審視移民政策,重視原居民及全球性計劃生育政策一定要開始討論。

否則,真係會太遲。
生育率呢家野又係好難搞
發達國家就唔生
中東佬同黑人就係咁生
就算佢地節制生育 人口增長都會多過白人好多
難怪有人會擔心白人受取代

現代女性有經濟自主權 又重視個人自由同自我實現
點會甘心做人老母?女人湊仔要放棄好多野
最起碼要有育兒配套同經濟援助先可以拉得高 唔係去清真寺開幾槍就得
9成蝻狗中東狗非洲狗都對個國家無貢獻
日日就係參拜參拜
很抱歉,這個項目違反我們的《服務條款》,因此您無法存取。

google del 左 ?
的確,不過不少國家都有嘗試過努力,
計劃生育政策可以參考中國
結婚生仔福利可以參考新加坡
照顧原住民政策可以參考加拿大

集百家之大成,合眾人之妙策,就可以展開新一頁。
岩岩一查
新加坡都係得1.2 點睇
巴打有冇原文
ok

zip 版好似無事 , 多謝
起碼佢地有努力過,而且留下不少經驗。

http://www.ir-basilica.com/%E6%96%B0%E5%8A%A0%E5%9D%A1%E9%BB%9E%E9%BC%93%E5%8B%B5%E7%94%9F%E8%82%B2%EF%BC%9F/

其實新加坡真係鼓勵當地人生育,但係唔太成功而已。
唔好意思,我放過幾次都比人極速block咗。

有巴打話kiwi討論區有bt,你可以去搵下。
學埋共產當d嘢
逃避核心問題
痴撚線google先係極權主義
支持
翻譯英語口語我明係難 巴打做義工都好有心 不過真係盡量唔係用個種台式中文去翻譯 譯得好說服力會提高
有巴打提過,有機會係部分別有用心人士開咗條link,然後向Google 投訴話條link內容(pdf)有問題,逼Google block。

所以zip咗同埋加密就冇事。

我又覺得Google唔得閒搞呢d。

btw我都係正面討論姐
廣東都話,同班北佬有親咩
同胞
感激巴打,我睇住你篇中譯版先
我衝埋份assignment,應該星期五夜晚會重新編輯一次。

希望做到更好,亦希望大家多多指教。
南韓地獄mode
新加坡煉獄mode
新加坡咁富足都煉獄?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞