頭搖又尾擺 車門笠晒

1001 回覆
8188 Like 39 Dislike
佢唔係奶共既咩
屌你老母01狗
有冇人入黎專睇呢d我覺得仲好笑
推下自己段rap
呢到仲差一段rap同最尾loop三次「頭搖又尾擺」喎
有更新版...在前面
慶幸還撞得到 隨便的把你撞爛
達哥見post唔該今晚或者星期五唱
乜撚野事 四句句尾都同一個字就叫押韻??
兒登d創意真係
hk01屌你老母
呢個係最終?都係差一段rap喎
https://topick.hket.com/article/2300126/

共媒 經濟日報Topic & HK01 又河蟹又要搶先報導係咩玩法 ?
唔想見反共歌詞, 其實可以當睇唔到, 唔報就得,
做乜河蟹歌詞 ?
頭搖又尾擺 車門笠晒

https://youtu.be/haOD4SWLvbY?t=54
想睇巴打出手 一定填得好過林夕
呀木︰我要坐MTR
︰我call架的士比你呀
呀木︰我要坐MTR
︰加個pillow比你呀
呀木︰我要坐MTR
︰但你尋晚差啲死喎
呀木︰我坐MTR我洗炒?
︰你坐MTR死咗啦
有冇人可以MV中間聲演埋
推到杜生幫手讀
你份工三十蚊過海呀!!!!
時亨已睡 全港已睡
聯手舔共 沙中線墜
停車有罪 系統有罪
毫不畏懼 炒車壯舉 (仆街)

M-T-R is trash, it all crashes like crack
an increase on the fare tag, no more a pay back
the red, blue and purple, ruin the day,
Downs the signals just like a revolution,
here to say I break the gate, bet my fate
and never wait the boss blaming late
"Please be on time before you ride like an illusion"
我話ok就得 there's no problem

頭搖又尾擺 車門笠晒
一早醒覺 早知狗鐵又再壞
櫈被拆解 逐層逐塊 碰爛了的器械
龍門任你擺 車門笠晒
不想改進只想加價 又再壞
看地鐵中 特權大晒 變賣我港似猶大
時亨唔表態

紅色線壞 綠色線壞
藍色線壞 紫色線壞
年初有事 年中有事
年底有事 全港嚇驚

The Train is wrecked, the doors snap like cracker and ran off the track until it hits another bumper.
The M,T and R, hit the face
Break the breaks like no tomorrow, people insane.
the signal locks, the company stocks
should fall off and never be stopped
Kiss your mom before you take off to work,
我話ok就得 there's no problem

頭搖又尾擺 車門笠晒
鐵路瓦解 萬人膜拜 讚頌我黨偉大
條路任我踩 中環塞曬
金鐘駛近點知一嘢撞到壞
訊號試鐘 暫停莫怪 我話我啲嘢冇壞
全港停撚哂

頭搖又尾擺 (仆街)
龍門任你擺 (仆街)
頭搖又尾擺 車門笠晒
看地鐵中 特權大晒 我話我啲嘢冇壞
時亨唔表態

再推
呢個係最終?都係差一段rap喎

唔識rap既野...加左之前有師兄自推既rap上去做第二段...
另外第一段副歌有兩句歌詞調轉左黎放...夾番前文後理
睇下做唔做到final版
I live a life in an evolution = 我話ok就得 there's no problem
啱音?
屌你老母01狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞