IT毒撚- 信自己定信老母

132 回覆
834 Like 58 Dislike
㴝你老母咩
大把人無樓無車個樣普通都識到女朋友
你用咩價值去衡量呢個社會 呢個社會咪係點囉
簡單d講想識人既交個心出黎 你對人好人對你好姐
有時唔洗太計較既
唔做Freelance有幾多錢人工先
上連登問:叫雞啦,死毒撚學咩人溝女
有興趣可以起下我底

利申,入大學之後就自己賺自己洗,高中先開始有零用錢(飯錢only),為左真係有錢去玩,中午唔食飯

中學畢業嗰陣戶口得二千蚊(依家諗返,飯錢得雞水咁多,都唔知點解要儲錢,雖然咁先變到有儲錢習慣),之後努力讀書入大學,依家做緊IT9,差政府學費16萬
Money 最重要
𠵱個世界越有錢越有得玩

你睇班二世祖大把錢
𠵱輪興 blockchain
就請班窮後代撚狗去揼
揼完又可以 cap 水
Cap 完又賺一筆
跟住炒撚晒班窮後代

所以乜都假
最梗要有錢
女人𠵱啲。。。算啦
巴打 你本身接freelance 個社交圈子已經冇咗,所以冇女友係正常,我同你一樣都算係屋企做野唔洗返工,如果要有女朋友就要間中同下朋友出去食下飯飲下野自然有
工作搵錢係要有,不過我覺得搵到另一半,你做野嘅動力會更大
搵間學校入去做tss溝miss 學生妹,返工果時又可以做freelance
巴打識玩
IT獨撚得閑去日本豪遊下算啦
唔好搞咁多野
考PMC
PMP先啱
為老母面子而結婚=憨鳩

你老母仲有幾多年命?頂多咪10年8年,為咗佢果幾年面子而作出咁大的犧牲?你叫佢生多個仔幫佢安排早婚好過啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞