IT毒撚- 信自己定信老母

132 回覆
834 Like 58 Dislike
先講少少背景 小弟今年廿八
做IT 行業,閒日返完工夜晚同星期六,日都留係屋企做Freelance 寫 app
每月都叫做搵到4X k

老豆老母見我為左搵錢冇時間搵女友(事實唔係唔搵,係搵唔到)

所以屋企人每日轟炸我叫我唔好再接freelance, 去搵女朋友,結婚生仔

我就話自己又冇私樓,生左小朋友之後怕冇錢養。

老母話唔洗擔心,佢出錢幫我養,仲話自己戶口有幾百幾萬,叫我唔洗擔心,叫我快d搵女友結婚生仔

我覺得我老母係呻我想叫我快d結婚生仔,令自己有面子唔想衰比d親戚睇

但我又覺得依家呢種生活ok

我到底信自己 繼續維持勞碌工作生活
定真係信自己老母有幾百萬幫我養小朋友(就算我真係唔接freelance,以我呢d毒撚都未必搵到女,所以努力搵job係我唯一希望)
求屌醒

信自己 -

信老母 -
4xk
得閒叫下雞好過啦
正正經經叫下雞好過啦
一陣搵到隻貪錢臭雞真係喊都無謂
問題係,你唔接freelance之後,你諗住點識女
我宜家都唔接freelance,
炒下股仲搵得多過freelance。

夾得好就正姐,
間中有一次夾得唔好就蝕時間。

又唔係真心好做。

識女黎講,隨緣啦。
老豆老母介紹d女好多都唔掂。
不如用寫apps嘅時間學習多幾樣高增值嘅嘢
what not both?
最高境界是一路做野一路溝女
公屋定私樓?
好的,謝謝你
唉,依家想搵到唔貪錢又真心愛你既女仔真係好難
放心,老豆老母會介紹d豬西,自閉妹,3x歲a0處女比我
又係喎
不過會唔會好不孝
不如你寫個交友 app,整係 local 人玩,唔接受想食洋腸高富帥既女,我一定 join
謝謝
但對炒股冇經驗,身邊有唔小人都玩緊股票我都學下先

老豆老母介紹d女好多都唔掂 <- 呢句好同意

不過應唔應該唔好要求咁多,只要有女肯同我一齊不論美醜都食住先
好多人叫我讀master ,不過都係毒撚科
公屋
屌豬西不如叫雞算
你一直唔變就一直都唔會有女朋友
公屋有幾百萬
你咁辛苦做足一至七其實為咩?
係比豬西寄生下半世
有錢有時間一個人都可以好爽
緣份話㴝就㴝啦~急唔㴝。。係你就係你。。唔係你。。你點都遇唔到啦。BTW。加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞