[哥倫布]全中國原來得一個時區?

194 回覆
49 Like 725 Dislike
支那人平均智力低過一般地球人類平均值, 要佢地注意唔同time zone同叫佢地去死無分別.

共狗用心良苦.
11個時區呀
不過遲幾年可能又改
同埋俄羅斯鐵路18年已經改用local time show列車時間
原因係怕啲on9遊客混亂
以前中同喺Skype 約打機要嗌「香港時間晚上十一點」
時區呢樣野真係好冇idea

由+13
到+.15/30/45
都唔係好明有咩對民生同對管治上既影響
唔想諗

個個都係一句”常識你唔係唔知下嘛”

我就係因為開會先留意啲時區
真心討論但係引左成班中學生出嚟打飛機
其係係你心中一早己經 set 左 6點天光 6點天黑 (大約)

如果你一出世 係十點天光 十點天黑

你又會話人地 點解 6點咁早就天黑
既岸鳩。。。
https://youtu.be/J1kOkoma_hM
條片一開始都有講 其實最簡單分時區嘅方法就係分24個時區
但係因為國家領土同政治呢啲問題
先會令到有啲咁荒謬嘅時區出現
反而唔知美國分4個時區
統一時區唔係問題
不過新疆人係要喺北京日出嗰陣返工
而唔係新疆嘅日出返工

放工攰到死 太陽都唔落山
是但google search下
大陸啲人話新疆學校都係十點上堂
同埋除咗漢族人之外都會用新疆時間
係咪淨係得政府部門先要死跟北京時間
港英時代:電視機可以轉4個唔同既台

港共時代:統一間間茶餐廳部部電視機都長開播住TVB
唔係呀
有時都有得睇 99台
其實真係個個都知
因為中國自古以黎慣左乜都要統一
原來改左?
我3年前去,買個陣幾驚計錯數
吉里巴斯
我記得之前有記錄片講中國統一時區呢個on9決定令到某d地區既人生活幾咁唔方便
去西藏旅行先知,係for“一個中國”
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞