[哥倫布]全中國原來得一個時區?

194 回覆
49 Like 725 Dislike
俄羅斯幅員遼闊,有九個時區。

西伯利亞同莫斯科相差四至六個鐘,夠訓一覺。

講起Daylight saving就火都來;唔好講有些地區跟,有些地區唔跟,原來重有些地區係全年都 Daylight saving ;個時開會幾個時區,攪清楚時間都煩過閪
嘩屌! 我今日先知原來中國得一個時區呀! 我屌你老母 真係好撚出奇呀你老闆
巴打答非所問
咪就係俄羅斯分咗好多時區囉,火車飛 show 莫斯科時間,你用西伯利亞當地時間睇咪會早到五個鐘咯。

仲畀咪建議添,可以係火車站訓返一覺。

咁答對唔對個問題?

利申: 上星期去完西伯利亞返嚟
所以有時真係靠科技幫你計時間最穩陣
至於點解 show 莫斯科時間?

上面有 ching 講過就係避免混亂,正如好多要跨時區嘅情況用 GMT 一樣。

搭火車飛機已經係一個多時區帶嚟混亂嘅實際例子,所以大陸用一個時區都係有實際好處。
印度係 GMT+3.5,硬係要同全世界差半個鐘。好多人都唔知,開會時間搞亂晒。
自膠,印度係 GMT+5.5 至啱。
之前去西藏阿里嗰邊
明明已經望到印度,但就快人幾個鐘

嗰陣時夏天日落係夜晚10點半
啱啱去到啲時間感覺係錯撚曬
咪就係因為中國嗰種野蠻任性
要全世界就佢
明明有時差都要同時區
格鳩硬嚟
1949-1951
當然統一富貴嘅都係南方地區,加上窮無咩人要時區權別
字同語言都要一大,鬼有人理時間。
好多地方都有0.5時差,例如緬甸同澳洲
印度隔離嘅尼泊爾甚至+5:45
咁講尼泊爾咪仲任性
呢個又有冇人知點解
清連小學都未讀?
呢個先答到
thx
可能想同印度有啲分別呱。正如北泡金仔 2015-2018 期間手痕較慢半個鐘,擺吓姿態,玩吓花樣咁。

全世界得尼泊爾同新西蘭Chatham Island咁任性要玩差 45 分鐘。
勁過秦始皇
小學已經有教,不過唔知唔出奇,喺香港最重要有份工有飯食有閪屌捱到第二日就得,其他唔撚使理。
秦始皇果時統一度量行果時,就叫時區都要一樣

xddd
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞