nba lebron James 球技同交易價值係咪被高估?

140 回覆
146 Like 72 Dislike
咁你認唔認同我講既帶隊能力比人高估左先
佢要奪冠既話只少需要兩粒星+一大堆角色球員
陣容一唔match好似今年咁就連po都入唔到
咁佢既帶隊能力體驗去邊
隊友勁就奪冠 隊友廢就入唔到po?
on9
塞三巨 magic崛起果陣咪打撚到你皇去抱團囉
打咁大篇文反占屎, 服左你
占士唔覺唔覺都34,
印象中過往都未話好似今季咁傷咁耐,
我覺得跌watt都好正常不過
唔講其他 講咁既防守態度
就算佢進攻做到mj咁都唔算聯盟第一人啦
咁咪證明左東岸強隊一d都唔廢
個年仲同lakers 打到game7
如果你所認為既「帶隊」係比乜人你都可以有成績既,咁我唯有認同你,但我就會覺得咁其實都無乜邊個有「帶隊」能力
因為每個人都會有屬於佢地既「體系」,你比D體系外既人佢對佢黎講呢班人根本就係負資產(我唔係講D人無料、係廢etc.,只係大家都唔夾大家)更加唔洗講湖人個陣容係現今既球風下根本唔算係正常。
其實我唔係幾贊成含金量呢樣嘢,唔通牛仔奪冠,騎士奪冠呢啲「含金量高」嘅冠軍,大家會計成兩個?有就係有,冇就係冇,入到就係入到,係天時地利人和,都係東岸冠軍。
我話唔需要前後對比,係指成隊波得Zo,BI,Hart,KCP,Kuzma教練係不變,今季加入占士,Rondo,Lance,Mcgee已經令到隊波改動左50%嘅rotation,已經係大換血球隊,指揮官第六人咩都換曬。
如果真係要對比,你扣開LBJ數據,湖人場均係點?咁唔係帶緊一支差過舊年嘅湖人?
全部球隊都有傷病,火箭勁咁係人哋勁,人哋套戰術打法行得通,CP3同Capela傷嘅時候,火箭好似0506年湖人㗎,但湖人唔得而火箭得,咁真係一時時㗎喎,唔係話LBJ喺隊友傷嘅時候攞場均40分就一定贏㗎喎。有傷病戰績會下滑係規律,可以頂得住嘅例如塞爾特人,馬刺,勇士,呢啲咪勁囉,唔明有咩好笑。
第一人當然計mvp,fmvp,ring,數據㗎,不過我都想問問樓主,你對當今NBA第一人嘅定義係咩?同埋你提出個候選名單睇睇?
今季傷前同傷後真係分別太大
以季初表現要拉潮入po問題唔大
話佢唔係現今第一人就反占
講事實都唔比咩
所以咪話占士唔係而家第一人囉
你自己都認左啦
始終佢都仲係全聯盟商業價值最高果個, 冇得唔捧佢, nba都係做生意
呢隊湖邊個帶都入唔到PO啦
然後湖區班撚屌就話老大狗鼻當年單核帶入po 又唔諗下當年係咩隊友
呢隊嘢係勁過兩年嘅
不過整體東岸都係弱好撚多
都未計占士組明星隊
因為占士話想要多啲控波嘅隊友,自己打多啲無球走動
隊友會影響防守嘅心情嫁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞