nba lebron James 球技同交易價值係咪被高估?

140 回覆
146 Like 72 Dislike
條友就真係冇撚腦喇...
LBJ帶弱隊入到lplayoff 又話東岸廢
拎埋冠軍又話一定要3巨先champ到 (成個nba history 有邊幾隊係單核?)
佢地最愛既KOBE同MJ都唔得
過西岸打波 100%健康時 西四 又話人Easy schedule 隊隊差唔多位
傷9埋 趺落去第8 強行服出 E+變TANK又屌人carry唔到隊波
明明佢就冇好哂 就要出返黎打 冇人respect 反而個個屌9佢
walton 都講過 lbj係100%未好返哂....
最重要今年好用既人俾MAGIC trade走哂
young core又係輪住傷
RONDO開季又係停左勁多場
咁樣入唔到playoff好合理掛?
其實今季湖人成績不如預期,會唔會係佢地高估隊中新人既實力?以為搵LBJ帶住佢地,再加幾個經驗老將就可以入到playoff。

反而俾湖人trade走左既果個羅素今季表現真係好爭氣。

認同LBJ開季後賽mode仲係遇神殺神,但以佢年紀無可能場場開啩。
1. 東岸廢係事實,你話唔廢既話你拿證據出黎
2. 球隊奪冠唔一定要三巨先奪到 (唔單止mj,Kobe,歷史前十都係)
3. 永遠唔能夠用短時間去睇一隊波一季既成績,都係果句,你用果個時候咁樣計,火箭唔洗入唔到季後賽,快艇坐緊第一,咁我可唔可以用頭十幾場睇上季騎士,話佢其實入季後賽都危?事實個個都係用一季去睇,點解今季就要睇咁少?
4. 核心陣容、傷患情況,與上年相差無幾,但多左lbj成績都無相差無幾,唔合理
上年都冇rondo
將42.7% 勝率帶到50%,真係冇乜點變,仲要已經比你豁免傷患情況
第一人唔睇mvp fmvp ring,唔睇單季數據
走去睇累積數據、輩份
占迷重新定義第一人標準
1, 我冇講反對過東弱西強,, 但唔該唔好講到東岸UNUN腳就拎到冠又到playoff 唔該,, 話哂要拎冠打要打贏西岸最勁個隊,,, 出身東岸既人負出過既努力唔係俾你D咁既盲反抹殺,, 仲有東岸係整體弱過西 但最勁個幾隊都係唔失禮

2, MJ KOBE 咪又係要夾過全盛時期既神獸+神級教練先champ到 LBJ HEAT個時WADE已經過左prime 當然仲係星級,,
打73勝勇3巨 用返3巨打又要打discount?

3, 上年騎士差D入唔到playoff 又入到final點計?
冇錯,,事實個個都係用一季去睇,, 但其他野唔重要?
傷患情況,與上年相差無幾 唔好玩啦,, 上年傷極都仲有個form係到,, 有內有外 ,,今年tyson 長期唔出得,, 要用Mcgee做正選,, muscarla 後備,, ball ,,ig ,,kuz長期輪住傷 ,,, 好返又再傷過
仲有都係個句 LBJ自己都未好返... 佢出返黎都係一件傷兵黎
不過所以人唔Respect 佢仲要屌佢廢真係冇野講..
佢大可以一句話驚生涯報銷唔撚打就得
E+ TANK 佢限時間 唔打DNP就更加明顯
咁老實,Top10班隊友都唔差個喎
又咪最少1粒星+幾個優質既角色球員,我都未計佢地個教練(唔好屌我賴教練先,Walton依家係連湖迷都唔滿意)

我上面都有講,你要求佢係常規賽好似Harden咁夾硬爆分Carry隊波Carry足幾十場基本上已基無乜可能,你有睇下湖波既話就知佢今季終結能力都差左好多,重有條友D防守就真係愈黎愈Hea

同埋陣容唔夾個問題真係可以好嚴重,就算比你搵到有空位既人,但佢就係射唔入,咁你都控制唔到個喎。依家湖人既三分係僅僅好過太陽架咋,同埋罰球都只係僅僅好過熱火。一隊咁畸形既隊係現今點會行得遠。Harden點解可以帶隊衝返上黎,一黎係佢個人能力,二黎咪就係火箭既陣容係最岩佢打(射手+食餅型內線)
你真係唔識架喎
占士係全能到可以做埋gm、教練、球探、經理人喎, 你話我知有邊個球員做到先?
係今年權鬥失敗先柒咗姐, 睇好亞占下季絕地反擊
其實佢講嘅嘢大部分冇錯,你全部覆述但又冇乜反駁,冇乜說服力
1. 點睇LBJ 9年東冠入面, 只係打一次一陣球員, d.rose
https://lih.kg/697032

仲要自組明星隊
2. 咪就係當年狗鼻05年入唔到,比啲占狗笑撚咗十幾年
搵佢打中鋒冇問題吖,上年啲占迷吹撚到佢全能可以一人打晒五個位,能力上超越佐敦
35嗰時都中係屈
巴打2011年開始睇波未?
冇講打東岸唔係一文不值,但真係喺計歷史地位上要扣分
咁係咪出身東岸打波既球員依世都比唔上西?
你咁樣講絕對係歧視同無視現今東岸球員既努力
你咁講冇first team 既球隊係咪垃圾 又要discount?
活塞5虎 三巨Boston , granger Geroge 既pacers, 常規賽速龍,東岸強隊唔弱 係整體計廢西好多姐
都未講Cleveland LBJ打岸畫西岸戰績係一d都唔失禮
佢傷之前既湖人真係幾好睇
對每一隊都強行50 50
雖然場場屌 都係睇到贏波既希望

到之後既ad事件 打擊晒隊中和諧 再之後都無心睇
老實講,係。
咁樣唔係無視佢哋嘅努力,而係西岸人要付出嘅努力真係大好多
幾時有講係垃圾呀智障…
贏波占haters:隊友勁
輸波:垃圾占carry唔到
占迷就調番轉
贏波占Carry
輸波隊友廢
Haters同fans黎黎去去都係果2句
hi路過
明明討論東西實力有stat.講
你竟然討論東西努力

我覺得多多少少做得職業球員都係有努力.....
唔好討論啦笨柒
盲反真係好肉酸
而家幾個方面話占士唔係第一人,唔係隊友論
但暫時冇占迷正面回應
你D邏輯死啦 冇改變過規則點解唔可以假設黎講
上年銀仔都嫌東岸太廢話取消東西岸分區 詹士即刻雞咁口唔讚成就知咩料啦
仲有一直講緊西強東弱 07年詹士入fianl根本冇乜含金量 你就一直都唔正面回應打遊擊
今年新黎左james rondo mcggee lance 多埋成50幾分供應你又唔講
叫人唔好直接前後對比 又直接加減乘除走29分
仲有傷病呢D野係西岸好撚閒 隔離火箭咪照樣升番上去頭3
你皇嬌生慣養打唔慣就死番去東岸打少爺波啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞