nba lebron James 球技同交易價值係咪被高估?

140 回覆
146 Like 72 Dislike
只要佢係頂薪4年佢既交易價值就唔會高,更何況留騎既話份約既價錢重多過湖人
不過係自由身比人簽既話我諗好多隊都會有興趣。
入黎 正皮 上一頁
係lakers發揮唔到lbj價值啫,搵佢返黎要佢carry就圍繞住佢建立咁先有機會搏playoff同爭冠
依家成隊lakers根本無任何專職/角色球員,全部撞晒位,進攻手段個個差唔多,又無咩防守球員,3分射手
搵佢返黎想培養班新仔,一班乳臭未乾既新仔要成形點都要幾年,仲要未必有收獲,到時lbj都無咩貨賣,即係白白浪費幾年時間
1. 任何一個球星,即使隊波唔係圍繞佢而建立,入季後賽只係好基本要求。反而lbj對隊友要求非常高,呢點係歷史頭十巨星唔會有。

2.同意係冇專職球員,但都係果句,將隊波帶入季後賽係好基本要求。

3. 2018 暑假任何一隊只要簽到lbj,基本要求一定係入季後賽。況且呢班新仔係帶隊西岸第十既球員,真係好失禮咩?
你同上年湖人比,其實傷患情況差唔多。
但係多左lbj 成績都冇變
師兄 非常同意你所講
但無需要同佢地解釋咁多
佢地本身就先入為主唔中意James
再多解釋 再合理佢地都係照盲反
湖人冇占士:第十
湖人有占士:第十一
嗰排上到西四但賽程易打,而且西四同西十一戰積都差唔多

十幾季以嚟都屈東岸,仲要組明星隊,幾多人等睇佢過西岸,點知…都未計仲要串返而家東岸啲人,話今年啲東岸隊好有信心因為東岸冇撚咗佢
你覺得佢講得唔啱咪駁
IG嘅失敗已經睇到湖人嘅用人不當
NCAA個陣,佢明明係一個全能型球員,19+8+7 ,係因為身高所以比人話模板係KD,但KD NCAA 係攞緊27分,根本係兩個級別嘅進攻。
再講任何小前鋒巨星都係防守起家,LBJ以前係聯防怪物,各種chase down,Kawhi PG,都係超級大鎖,所以magic話要IG負責得分手先根本係錯誤,由大鎖變全能會比佢依加更加好。
湖人舊年fast break point同fast break次數係全NBA第一,而fast break or play off都係建基於防守之上,rebound or turnover打對面一個fast break。
所以真係方針問題。
留騎都一定係大合同,仲有機會係5年約,又係34歲,有咩變化呢?
你所講嘅標準似係評選緊當季mvp咁,唔需要咁樣偷換概念來踩人嘅,同埋你而家係踩緊,唔需要唔認喎。
Rondo缺席34場都叫差唔多?同埋占士今季出場50場,贏左25場,帶隊勝率50%,缺席嘅18場就6勝12負。雖然50%都係冇用,但而家將缺席嘅比賽都入數去對比係咩玩法?
難以置信
竟然仲未有占狗上水護駕
講現今第一人就梗係講現役球員喇,扯Russel做咩呢?同埋,評選第一人嘅地位,就一定係講總數據總榮譽呢啲嘢㗎啦?你嘅第一人標準似係講緊當季mvp咁喎,點解唔簡單直接啲講James冇資格評mvp,係要兜個圈偷換概念來踩人呢?
1.樓主答我07年騎士有咩隊友啊?09年東決騎士又有咩隊友啊?要求有幾高啊?不過攞唔到冠軍啫。
2.Kobe都有兩年殺唔入季後賽喇,我唔係話佢差,我係話冇你諗得咁基本。
3.舊年有J.Randle(82場)同B.Lopez(74場),可以提供29分場均得分,今季占士缺席18場,咁樣都可以前後對比?
今日傷幾多個 舊年傷幾多
Top10有邊個無明星隊友?
最多咪TD03同大夢94各一年咁大把
其他除左MJ基本都打過黃/綠

健健康康就係基本要求既,問題係佢傷出個陣班細既撐唔到,他出返黎班細又開始傷。同埋老老實實,你要佢好似哈登咁狂爆幾十場分基本上已經無可能。

你咪睇返佢傷出個陣班新仔打成點

總結黎講啦,湖今季個陣容真係唔夾佢,個陣入面三分最準既係Rondo真係問你死未未開季有Lopez唔續,季中又換走組爸,搞到連個底都係廢既,呢排Walton甚至擺過佢打中鋒
不過部分原因都係佢自己攞黎衰既,未開季個陣就話要簽多幾個控得球既人,自己場上防守又Hea
對隊友要求比其他頭10球星高=/=top10唔需要明星隊友
而家講緊既係lbj每次拎冠都要兩粒星+空間型內線+一大堆射手起步
要求高到到好似今年陣容一唔match就連playoff都入唔到
再者 唔match還唔match
你假假地係人地眼中都係帶隊第一人
而家唔係叫你奪冠 你帶一套唔match既陣容係西岸連入po都唔得?
咁咪姐係代表左佢既帶隊能力要大打折扣
唔洗講埋上年湖西11 黎左個第一人又係西11啦
東岸=英冠/荷甲
西岸=英超/西甲
占士第一年升班有呢個成績算唔錯
由當初冇ring得mvp可以做第一人
再到兩年冇mvp fmvp ring都可以做第一人
再到而家直接計生涯榮譽
太監
講到厭仲可以拎07年騎士黎講
07騎係東岸個戰績擺到去西岸直接首輪遇馬刺比人swept啦
仲未撚計係東岸刷埋啲弱隊戰績分分鐘好似今年咁西岸po都入唔到

仲有今年黎撚左rondo mcgee lance你又唔見既
係咪又要加番佢上季啲分入去呀on9
太監真係冇撚腦
有討論 有point幾好呀 果邊垃圾湖區d人低質到呢
先唔講佢而家啲戰績,但佢的確係當今最強球員,34歲仲成日爆seed carry班蛋散,試問而家仲邊有人有呢啲身體質素 仲要啱啱過埋mj

利申 以前係占士hater 但而家真係冇得唔respect
但NBA到今時今日都係分東西岸,以前試過東強西弱,而家調轉,都係冇改變到規則,唔需要用呢啲假設來講喎。同埋可以ko 3支季後賽球隊,喺你眼中都係一文不值,你都忽視幾多嘢嘅啵。

你又知我冇計新援?扣開James,呢個陣係差過舊年有Randle,Lopez。Rondo Mcgee Lance 三個人加埋都冇前者咁高數據,兼且Rondo仲要傷停34場,占士傷18場,個陣本身就係不如上賽季,帶得到去第四已經要還神,季中一傷已經打回原形。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞