HKCC 2018-19討論區[22] 大家揀好科未!

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
想知ccn2020 intro to philosophy 好唔好讀
Tutorial 個debate 係點?
principal of investment評價
今個sem已經揀咗FM
ccn 1014 Fundamental Visualisation Skills 讀咩?
幾易讀 讀得掂fm 基本上無問題
揀有信心靚grade嘅科
好難知邊啲可以靚grade科科都有人話伏有人話正
諗諗下其實揀望落會有興趣嘅科 好過係咁揀背嘢 ob cb個啲 驚自己讀到無動力
[/member]
music定personal growth好
如果你CC 讀計數科拎A 係易過 背書科
建議揀返計數
CC果堆business 計數科 EXAM LQ 9成同上幾年pastpaper 一樣
你只要不停咁做, 都好大機會拎A/A+

同埋背書科好多時都要做project , 如果sem 中 d野一次過堆埋一齊,
workload 好大
考試唔好彩編得密少少,就要成個exam period 係咁食notes
personal growth 預平均B~B+左右 上堂就聽佢鳩UP 之後做下野 主要係PROJECT煩 要唔少時間去做
不要讀中醫!
好難先有A? B+呢
a難有 b+睇運 6-7成人b
想請教下各位N展嘅ching 如果想讀building 咁我仲應唔應該揀bee?
我見大家都話sem3要谷gpa但building又好似唔多需要bee
祝回覆者gpa爆4.5 感謝
我都諗住揀personal growth 我會覺得冇咩科保證到有a 但點都要揀架啦
讀building 你指讀bse
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞