HKCC 2018-19討論區[22] 大家揀好科未!

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
輕鬆A
唔伏,輕鬆A+
作為一個過來人 強推大家將中國家庭做china related而唔係中西溝
一黎中國家庭2個老師都手鬆都癲 二黎真係好hea 最後仲要只考mc

中西溝係都好好讀 但我之前啲groupmates唔係讀文科相對底係寫essay同考試個時蝕哂底 最後A個啲十個有九個都係讀AA既人咁制
所以大家要唸清楚 如果你想sem3輕鬆少一科 必簡中國家庭
對話/情景 問你有咩問題 點改善
其實terms名要背 解釋就明意思用自己文字就得
你夠4個就得
今日stat炒到hihi
但如果有2個同cluster 都可以?
可以 只要你有讀夠4個就得
咁會唔會派靚grade?
同埋individual 同 group project大概係做啲咩?
一直係china-related 猶豫揀中西溝定 chinese family and culture
兩樣好多人都話ok
不過中西溝有exam Chinese family就無
2031?

1008個陣咪又係個個都話炒
最後個mean成70幾分
我2科都A+ 但個人認為中西溝workload大啲
中家project係睇文分析 但絕對唔難 只要你講返篇文講咩 再搵資料講點解作者咁唸 最後再講成組對篇文既想法 而第一份individual係essay review 係將你pj負責個part再收窄成一個重點去打 而第二篇仲易個案研究 易到癲 (重點老師手鬆到2份essay既mean都係8x
利申我係喜中西溝內容多啲 但為左輕鬆拎A真係簡中家
唔該Ching
感激
記得reg有maggie ng 同cori lam ge科
Chin family真係個個fd都話好讀
後悔冇reg
全部人中文同我reg維玉
而且最後個2份notes完全唔洗溫咁制 係講現代既野 全部common sense
狗也不屌
一定係朱波/Zerance/Roy
Roy
2048 中屎呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞