HKCC 2018-19討論區[22] 大家揀好科未!

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
有冇人可以分享下溫communication 2019呢科既心得 係咪筆記一啲好細微既解釋都要背埋
認真做完份present但做錯既感覺真係好難受
(我都知係consult得唔夠 但有時真係有意外
Gender 英文好啲啲嘅先好去讀
如果唔係mid term一定做唔曬
題題都3-5行英文
睇完仲要睇埋mc揀答案
有一題諗得耐少少
後面就唔夠時間做
叫你收皮同識 recursion 勁唔勁有咩關係
閱讀理解 0 分?
咩科
上年係6月13-22
到時會send summer timetable同具體時間俾全校
唔洗咁擔心
但見人唔係話要交錢咩 但之前冇reg都冇叫係交錢咁都add drop到?
Add到就讀緊個時先交錢
IA有條友都幾撚煩 真係想被人打
想問下
我係上年畢業生,有間院校收左我,
但間院校要hkcc寄transcript比佢,
如果我去office問,佢仲會唔會幫我send transcript?
利申:上岸,師弟妹們要比心機chur gpa
HHB搞咩成個disco 咁
有冇人後日考ccn2202?
唔識溫MT
原來係咁 唔該ching們
正常都自己去HKCC ik申請transcript(好似$120一張)
再自己send copy去院校
背唔熟先會唔識做 佢midterm係字多 排版衰 但唔係好關英文好唔好事
IA咩黎...
我嗰陣冇乜點背,對啲term有印象就得,唔會考好深入
最後有A
出題方向大概係點
有冇同學做左ccn1070 assignment 1-4條
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞