某傻鳩YouTuber odyleung上淘寶買假144hz mon當真 仲推薦朋友買

163 回覆
875 Like 21 Dislike
咁就要睇佢TEST個陣係咪開咗"4K"mode
呢個位捉字蚤捉得咁正既,佢呢句又冇講錯,
係有呢個模式,但實際上硬件係唔支援2k 144hz
救命啊,我表達得唔好
我嘅意思係,有啲Game,你用60Hz芒玩,永遠都係Lag
例如Minecraft,根本有成200幾Fps,但你用60Hz芒去推,玩落似係得30Fps
但係一用144Hz芒去推就即刻順咗

所以我嘅思路係,係咪有啲遊戲雖然佢偵測到60Fps以上,但佢個遊戲,因爲各種原因,寫得唔好,實際觀感上根本冇60Fps,唯有螢幕上用兩倍嘅刷新率去補充不足

我嘅「行唔足60Fps」係咁嘅意思
回憶起關家姐那時的恐懼
我意思係顯示有60FPS,但玩落感覺無60FPS
有啲GAME係真係做到60Hz芒都夠流暢,但通常都係啲小遊戲/簡單畫面嘅GAME
我唔想解釋了當我Off topic

定係應該開新post
條仆街某程度上係呃緊人錢
搭單問,只係玩ps4 fifa 想買個27吋既有冇介紹?2k內有冇
唔覺得minecraft 似30fps
會lag係load圖果下?
唔係load chunk總之玩落無60fps嘅感覺
應該係因為用Java寫得唔好,啲格數唔穩定
後來換咗144就順好多
香港都有值得一睇嘅 youtuber
即係食到訊號但 面板出唔到
B 級Panel 未會平過Dell. 囉,色水無保證。
因為minecraft無動態模糊

好順睇去佢逐格打橫掃過去
人仔$1099 亦美遜
係咪真野

點check係咪真係1ms?
我個個係灰白藍 三格掃過去既?
你個情況係 你個mon嘅blue pixel會著先
即係藍色pixel嘅response time快過 red同green

要試真1ms response time
就要另外買d工具去試
或者用一個1000fps嘅camera去錄
應該都可以試得出

response time都有分好多款測試方法
唔同廠用唔同standard
有正常嘅係用GTG 即係gray to gray
由gray轉做black再轉做gray嘅時間

如果要影相試嘅話 就應該要用個1/1000s嘅快門
影出黎嘅相 最多只會有兩格 唔應該多過兩格
如果多過兩格就一定唔係1ms gtg response time

或者你去試testufo ghosting嘅test
畫面移動緊嘅時候都可以清晰睇到畫面內容/文字 就係快嘅response time
不過就唔可以測試到準確嘅數字
樓豬好 pro
試過呢隻mon
真4k 60hz
144hz 就假既
呢個價玩4k 都可以接受
不過呢到咁多位大佬玩開靚野就緊係可以無視
佢傻鳩又蠢唔晒,識搵150fps錄。
即係大大聲話自己幾咁柒
呢幾年大廠144平咗咁多, 都唔明啲傻尻做咩仲要買大陸mon
不過我都明嘅, 如果佢地咁做嘅話就唔叫傻尻啦

呢隻腦魔真係啱曬呢個post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞