某傻鳩YouTuber odyleung上淘寶買假144hz mon當真 仲推薦朋友買

163 回覆
875 Like 21 Dislike
呢條友以前成日以為自己係攝影界KOL
真係笑撚死我

原來而家轉左型去電莖都仲係咁傻鳩
邊撚個ody leung

班傻鳩utube8係咪收咗錢,成日sell淘寶嘢
佢似係將60hz同144hz掉轉左
冇掉轉
掉左嘅話仲驚
即係60hz都skip frame

同埋你見到行144hz 即係每秒行144格 速度上會快好多
但係skip晒frame 跳晒格
而行60hz 即係每秒行60格, 速度慢1倍有多
我記得之前有講過144MON除左mon之外
部電腦 display到cpu 各樣野都要係144hz果類先做得到出黎
唔係單一個mon 或單一硬件咁樣就叫144hz
我諗正常應該係咁 (第5秒開始)
https://www.youtube.com/watch?v=3RL8vrDrnoQ
完全唔明你講乜

你個mon係144hz
你張display card support到
條線係support到就行到144hz
打機個時 display card夠力推到fps上144就冇問題
冇錯
其實Windows個介面係行唔足60FPS(Mac都係)
所以推上144Hz會順好多

144最大用處唔係真係話打機睇到敵人係邊咁巴閉
而係幫助行唔足60FPS嘅遊戲推高佢個流暢度
即係佢個mon係幾多hz?
有Ming jaii 正皮
我都係recommend睇左條片 電腦白痴既我信左真係700蚊買到咁勁既mon, 之後禁入去條link 加左價成1400 , 睇下就算...
你行144hz
fps低嘅話都係低架
點會推高流暢度

如果fps高過60
係144hz mon先會顯示到每秒多過60格

換個講法
你fps 0-60 用144hz mon同60hz mon係冇分別(除左screen tearing)
你61-144 fps 係要用144hz mon先睇得出個分別

幫助唔夠60fps 嘅game 睇落更流暢嘅係adaptive sync (g-sync/freesync)
又係另一樣野黎

點解咁多人都咁多唔同嘅誤解
60hz扮144hz
笑死
NO ONE FUCKING CARES 你又留言
真係唔知你係咪唔CARES 我淨係睇你呢句都知你份人麻撚煩
樓主而家好心打篇野出嚟提防你班小學雞被騙
都要屌?
咩理論
咁我買個240Hz mon加張1030係咪會順過 1080 60Hz
有睇過條片
佢info條淘寶link係 s .click
而呢種link好似係佣金link嚟
即係人地用呢條link買野佢係有錢分
有冇熟淘寶既巴打講下

如果真係想賺佣而呃鳩人隻moon有144都幾撚仆街下
好撚多打手
睇留言好似fake咗好多觀眾買
你講得啱
我上網查左一陣
原來如果有人由 s.click 嘅link入淘寶
淘寶就會track住佢個account
15日內買條link入面嘅產品
或者係買同一間鋪嘅野
整s.click嘅人都會收左佣金

即係話
ody成條片都係廣告 不斷推介人買垃圾假mon
仲要有佣金收

係時候推到佢仆街
真係好撚仆街
呃人買垃圾假mon
咁大條片係到推廣 成條廣告咁
原來係有錢收

唔理無心定有意
都係一個仆街
事後再睇返
佢100%個時個速度真係因為30fps而跳晒格
係我assume得佢太聰明

不過佢12.5%速度都好明顯係個垃圾mon skip frame
依樣就好肯定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞